Maratonul Resuscitării va avea loc la Cluj-Napoca. O zi întreagă salvatorii vor preda lecții celor interesați


Studiile efectuate au demonstrat că persoanele cărora li se aplică rapid manevrele de resuscitare au cele mai mari șanse de supraviețuire.

Clujenii sunt invitați la o nouă ediție a Maratonului Resuscitării, care va avea loc sâmbătă, 13 ianuarie 2024, în zona Foodcourt a Centrului Comercial Vivo! Cluj-Napoca. Evenimentul se va desfășura între orele 10:00 – 20:00.

Maratonul Resuscitării este un proiect inițiat de către medicii și paramedicii voluntari SMURD Cluj, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj și al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj – Unitatea de Primire Urgențe, care a luat amploare la nivel național și își propune să vină în întâmpinarea nevoii de cunoaștere a manevrelor de resuscitare de bază de către toată lumea.

Publicul va putea exersa tehnicile pe manechine speciale, iar cursurile abordează inclusiv manevre de resuscitare ale copilului. Atelierele încep succesiv și se repetă pentru întreaga zi, astfel încât participanții au posibilitatea să se alăture gratuit, la orice oră, fără a fi necesară o înscriere prealabilă. De notat faptul că limba de predare principală este româna, însă se asigură predare și în limbile engleză, germană și maghiară.

Participanții, împreună cu medicii, paramedicii, pompierii și voluntarii, vor efectua neîntrerupt masaj cardiac unui manechin, pentru a consemna un record al resuscitării!

Maratonul Resuscitării, Ediția XI, este realizat de către ISU-SMURD Cluj, în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj - Unitatea de Primire Urgențe, Fundația pentru SMURD, CERT Transilvania și Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook