Manifestație de solidaritate la CLUJ pentru oprirea agresiunii asupra Ucrainei. Hai să arătăm solidaritate din partea Clujului!


O organizație non-guvernamentală din Cluj-Napoca a anunțat că organizează astăzi, 25 februarie, o manifestație de solidaritate cu Ucraina. Oamenii sunt chemați la o mișcare civică pașnică, în Piața Unirii. 

Alătură-te Institutului Român pentru Pace în această seara la ora 18:00, în Piața Unirii ca semn de solidaritate pentru încetarea agresiunii asupra Ucrainei! O mișcare civică transnațională împotriva agresiunii asupra unui stat suveran este una dintre obligațiile tuturor în fața bombardamentelor asupra Ucrainei. Semnale importante de protest împotriva agresiunii regimului Putin și a eșecului de negociere a Acordurilor de la Minsk au fost date de cetățeni curajoși în Rusia și peste tot în lume, de la Budapesta la Washington. Hai să arătăm solidaritate din partea Clujului!”, au scris reprezentanții Peace Action Training and Research Institute of Romania pe pagina de Facebook.

PATRIR menționează că persoanele care vor să participe trebuie să respecte măsurile de prevenire a infecției cu virusul SARS-CoV-2, stabilite la nivel național.

Trebuie să: 

1. Să arătăm solidaritate cu poporul Ucrainei în fața invaziei și să colectăm provizii umanitare  pentru cei aflați în nevoie. 

2. Să arătăm solidaritate cu cei din Rusia suficient de curajoși pentru a rezista și a se opune invaziei într un context de provocare extremă și reprimare a disidenței. 

3. Să solicităm tuturor guvernelor să nu escaladeze războiul, ci să ia măsuri sociale, economice, politice și de altă natură pentru a pune capăt invaziei Rusiei și a determina retragerea forțelor; 

4. Să recunoaștem gravitatea acestei provocări la adresa păcii și securității în Europa și nevoia de a  regândi radical tipurile de politică și măsuri care ne-au adus aici și de a realiza o revizuire a abordării  noastre față de pacea și securitatea reală în Europa.  

Trebuie să fim curajoși și să ne unim pentru a pune capăt războiului, să folosim toate canalele prin care să putem ajunge la soldații și forțele rusești pentru a refuza să lupte - există rapoarte ale soldaților aflați în prima linie care sunt deja supărați că au au fost trimiși în Ucraina să lupte împotriva civililor. Trebuie  să facem tot ce ne stă în putință pentru a ajunge la oamenii din Rusia pentru a delegitima acest război și  a le sprijini acțiunile pentru a opri războiul. 

De asemenea, invităm și chemăm artiștii și muzicienii să-și folosească talentele pentru a crește gradul de  conștientizare, a arăta solidaritate și sprijin, a fi o voce curajoasă pentru pace și a inspira acțiunile și  angajamentul oamenilor pentru a opri războiul”, mai spun organizatorii evenimentului.

Comentarii Facebook