Este sau nu pregătit Clujul să primească refugiați ucraineni? Emil Boc: „În caz că este nevoie, știm ce avem de făcut”


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat vineri dimineața, 25 februarie, într-o emisiune online că la nivelul Clujului există un plan de urgență care poate fi actualizat pentru găzduirea refugiaților ucraineni, dacă va fi nevoie. 

Invadarea Ucrainei de către Rusia și bombardarea de joi dimineața, a determinat populația ucraineană să părăsească în masă țara aflată în război Mulți dintre ucraineni au ajuns în decursul zilei de ieri, joi 24 februarie, la granița cu România. 

Emil Boc: „Noi știm ce avem de făcut”

Emil Boc a spus, în privința evenimentelor de ieri, că la nivelul Clujului există deja un plan de urgență pentru găzduirea refugiaților ucraineni, dacă va fi nevoie. 

Dacă vor fi probleme legate de refugiați, România trebuie să fie o țară deschisă, extrem de primitoare și de a rezolva situația temporară sper eu pe care o are populația din Ucraina (…) Avem un plan destinat situațiilor de urgență care poate fi adaptat pentru orice situație. Aici noi lucrăm sub comandă instituțională, adică Ministerul de Interne coordonează cu Prefecturile și Primăriile. În caz dacă este nevoie știm ce avem de făcut. Noi de la începutul săptămânii lucrăm la acest plan de al actualiza și activa, în cazul dacă va fi nevoie”, a declarat edilul.

Petiția Asociației Declic „Suntem solidari cu oamenii din Ucraina!”

Pentru a sprijini refugiații din Ucraina, primarul minicipiului Cluj-Napoca a inițiat o petiție la nivel național care a fost deja semnată de peste 14.000 de persoane.

Suntem solidari cu oamenii din Ucraina! Semnează declarația de solidaritate cu oamenii din Ucraina! Suntem solidari cu vecinii noștri ucraineni în fața riscului de a deveni victime ale unui război. Orice conflict poate fi încă soluționat fără vărsare de sânge! Facem un apel către toți liderii internaționali: abandonați propriile interese și acționați împreună pentru a contracara pericolul unui război în Europa! Un război în Ucraina înseamnă suferință și moarte pentru mii de oameni. Pentru a menține pacea este nevoie de consens anti-război din partea tuturor liderilor și comunităților internaționale”, scrie în textul petiției menționate. 

Petiția poate fi semnată pe pagina Asociației Declic


Comentarii Facebook