Manasturenii nemultumiti de crematoriu: Contestam amplasamentul lui si nu necesitatea lui


Reprezentantii Fundatiei Parinti Clujeni si-au prezentat nemultumirile fata de amplasamentul in care ar urma sa fie construit noul crematoriu in cartierul Manastur.

Acestia cer mutarea proiectului inafara orasului din cauza noxelor care vor afecta sanatatea locuitorilor din zona.

"Oamenii din zona nu contesta necesitatea unui crematoriu uman in Cluj ci contesta amplasamentul lui. Amplasament care ar putea sa expuna 120.000 de locuitori la noxe pe care noi le consideram extrem de daunatoare", a spus presedintele Fundatiei Parinti Clujeni, Emil Stetco.

In urma unor solicitari ale fundatiei, firma care urmeaza sa construiasca incineratorul in capela cimitirului Manastur a adus argumente cum ca in Europa mai exista inca 40 de de astfel de crematorii in zone rezidentiale.

"Raspunsurile pe care le-am primit de la firma care urmeaza sa construiasca crematoriul au fost extrem de generaliste. Ne-au vorbit despre 40 de locatii in Europa in care exista crematorii in zone rezidentiale, fara a se numi aceste locatii si distantele lor pana la prima locuinta. Dupa cautarile noastre, cele mai apropiate astfel de obiective fata de primele case locuite sunt la minim 1,5 kilometri, nu la 40-50 de metri", a mai afirmat Emil Stetco.

Acesta mai sustine ca va formula o plangere impotriva Consiliului Local pentru ca in spatele acestui proiect se mascheaza un parteneriat public-privat printr-o asociere.

Comentarii Facebook