Mama tanarului condamnat in dosarul JAF la BT, condamnata pentru marturie mincinoasa


Dana Hosu, mama tanarului condamnat la 17 ani de inchisoare cu executare in dosarul JAF la Banca Transilvania, a fost condamnata, marti, 3 aprilie, la doi ani cu suspendare pentru marturie mincinoasa.

Sentinta a fost pronuntata de Curtea de Apel Cluj si vizeaza si alte doua persoane, Viorica Rostas, cumnata Danei Hosu, si sotul acesteia, Victor Rostas.

Tribunalul Cluj i-a condamnat pe cei doi la inchisoare cu suspendare in 20 iunie 2011, dar cei trei au facut recurs. Purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Cluj, Adrian Danila, a declarat ca instanta a respins recursul procurorilor si al celor trei inculpati, iar sentinta Tribunalului Cluj a ramas definitiva.

Dana Hosu, Viorica si Victor Rostas au fost trimisi in judecata dupa ce s-a dovedit ca au mintit in fata instantei, oferindu-i un alibi lui Dan Andrei Hosu, tanarul judecat si condamnat pentru jaful de la Banca Transilvania, din 13 februarie 2009.

In urma cu trei ani, o sucursala a BT de pe strada Izlazului, cartierul Manastur, a fost sparta, fiind sustrasa suma de 70.000 de euro, echivalentul in lei.

Doi tineri au fost retinuti in ianuarie 2010, Dan Andrei Hosu si Bogdan Baciu, fiind considerati principalii suspecti. Dupa un proces care a durat un an si jumatate, Hosu a fost condamnat la 17 ani de inchisoare, iar Baciu a fost achitat.

Sentinta a fost atacata atat de avocatii lui Andrei Hosu, cat si de procurori.

 

Motivare SOC a sentintei JAF la Banca Transilvania! De ce Hosu a primit 17 ani, iar Baciu a fost iertat?


Judecatorii de la Tribunalul Cluj au dat publicitatii motivarea sentintei prin care unul dintre suspectii din Jaful de la Banca Transilvania a fost condamnat la 17 ani de inchisoare, iar celalalt a fost declarat nevinovat.

Judecatorii au invocat expertizele facute in acest dosar, care arata ca Dan Andrei Hosu are o inaltime de 1,71 m, iar persoana de pe inregistrarea video din banca are inaltimea de 1,73 m, adica apropiata. De asemenea, probele ADN il indica pe Hosu ca fiind in banca in momentul atacului. "Concluziile care se desprind de pe marginea analizei probelor referitoare la determinarea inaltimii suspectilor sunt in sensul ca inculpatul Hosu Andrei Dan se incadreaza in marja de toleranta furnizate de cei doi experti (n.red. consultati la cererea instantei), in vreme ce in cazul inculpatului Baciu Bogdan se contureaza nepotriviri de inaltime, in sensul ca acesta ar fi mai scund decat atacatorul care a patruns in casierie". Citeste mai departe...

Comentarii Facebook