Mamă revoltată, după ce copilul său s-a accidentat într-un spațiu de joacă din centrul Clujului. Starea unora dintre echipamente este deplorabilă - VIDEO


O clujeancă trage un semnal de alarmă cu privire la posibilele accidentări ale copiilor din cauza stării deplorabile în care ajung echipamentele de joacă din spațiile special amenajate pentru copii ale Clujului. 

Deși este vorba de o zonă centrală, multe dintre leagăne și tobogane sunt într-o stare deplorabilă, la nici doi ani de la montarea acestora. Se pare că un copil s-ar fi accidentat din cauza echipamentelor neadecvate din parc, motiv pentru care mama sa a decis să comunice altor părinți despre calitatea proastă a spațiilor amenajate pentru copii, dar și despre ce se poate face în legătură cu asta.

„Copilul meu s-a lovit și zgâriat la un picior, pe un astfel de echipament stricat. 

Nu știu ce firmă se ocupă de mentenanță, de reparații la spațiile de joacă din Cluj , dar nu fac treabă bună. Da, dacă faci sesizare, vin și repară. Dar, dacă nu faci sesizare, nu pare să vină nimeni să verifice, constant, din proprie inițiativă, dacă s-a mai stricat ceva sau nu, lucru care reiese din faptul că o mare parte din mobilier are probleme.

text 1.jpg

Locul de joacă de lângă stadion a fost refăcut acum 2 ani, timp relativ scurt pentru ca aceste echipamente, indiferent de câți copii le folosesc, să aibă atâtea stricăciuni.

text 2.jpg

De la balansoare stricate, la stâlpi din lemn de susținere pentru barele de cățărat, care stau să cadă cu tot cu copiii care se urcă pe ele, la discuri de plastic desprinse, la plăcile de tartan care nu susțin echipamentele montate, la ușile cutiilor metalice cu circuite electrice stricate, deschise, la bare de metal lipsă, la alți stâlpi de susținere a toboganelor, care nu sunt la același nivel, locul de joacă renovat/refăcut acum 2 ani lasă mult de dorit”, a fost relatarea clujencei nemulțumite. 

Clujenii pot face sesizări în legătură cu astfel de nereguli întâlnite prin aplicația My Cluj, unde se pot reclama, printre multe altele, și echipamente de joacă defective. Asemenea stricăciuni trebuie raportate la Secțiunea Spații verzi/Parcuri, pentru locurile de joacă.

Comentarii Facebook