Maidanezii sunt aduși din comune și abandonați în Cluj-Napoca. Câți câini au fost capturați în 2013?

 

Primarul Emil Boc a spus că, de multe ori, câini fără stăpân sunt aduși în Cluj-Napoca din comunele învecinate și abandonați în diverse locuri.

 

În Cluj situația câinilor este sub control. Nu suntem în situația Bucureștiului unde te pot ataca pe stradă. Avem totuși astfel de animale pe străzi, dar ne-am confruntat și cu situațiile în care acești câini sunt aduși și lăsați la marginea pădurii, în Mănăștur, și la cartodrom, în Gheorgheni”, a declarat primarul Emil Boc, la emisiunea Știri de Cluj LIVE.

 

Edilul a spus că, în 2013, au fost capturați 440 de câini vagabonzi, din care 191 au fost adoptați. De asemenea, alți 87 de câini au fost eliberați după ce au fost sterilizați, conform legii.

 

Au fost eutanasiați numai 3 câini, care sufereau de boli, iar, în prezent, la adăpostul de pe strada Bobâlna sunt 154 de câini.

 

Primarul Emil Boc susține că trebuia votată o lege a eutanasierii câinilor care nu sunt adoptați.

 

Cine iubește animalele poate să le adopte și își asumă responsabilitatea. Nu are stăpân? Se duce la centrul de exarisaj, unde câinii stau potrivit legii un termen pentru a fi adoptați. Nu se adoptă? Soluția este eutanasierea pentru că nu poți să îi arunci în stradă și să ne facem de-a jocul de hoții și vardiștii”, a mai spus Emil Boc.

 

Primarul a precizat că, în perioada în care a fost premier, a inițiat un proiect de lege pentru eutanasierea câinilor fără stăpân, care nu sunt adoptați, dar că USL a votat împotrivă și nu s-a mai făcut nimic.

 

Mai multe declarații puteți vedea AICI, la minutul 28.00.

Comentarii Facebook