Magazinele care vindeau etnobotanice in Cluj sunt in continuare inchise


Magazinele de vise din judetul Cluj raman in continuare inchise, dar consumul nu a fost starpit, anunta prefectul judetului Cluj, Florin Stamatian.

Prefectii din toata tara au participat la o videoconferinta cu ministrul Administratiei si Internelor, Constantin Traian Igas, unde a fost analizata situatia pe fiecare judet.

Potrivit informarilor autoritatilor judetene, la nivelul judetului Cluj sunt inchise toate unitatile comerciale sau magazine care comercializau astfel de substante.

"Este imbucurator faptul ca  magazinele de vise au fost inchise dar asta nu inseamna ca autoritatile nu mai au de lucru. Consider ca legislatia trebuie inasprita pentru a asigura controlul la intrarea  in tara a acestor substante, iar educarea tinerilor in scoli privind pericolul consumului de substante etnobotanice este crucial. Este o provocare a ministerelor implicate, a intregului Guvern si a parlamentarilor pentru ca acest fenomen sa fie tinut sub control si combatut cu succes", a declarat prefectul judetului Cluj, Florin Stamatian.

In Cluj Napoca, primaria a interzis functionarea acestor magazine la mai putin de 2 kilometri de orice unitate de invatamant sau biserica.


Vezi si...

Magazinele etnobotanice au fost sigilate de Protectia Consumatorilor! Angajatii au fost prinsi in timp ce rupeau sigiliile - VIDEO

Medicii de la UPU Cluj au ajuns sa fie batuti de consumatorii de etnobotanice: "Avem paza si mijloace de contentie" - VIDEO

Comentarii Facebook