Magazinele etnobotanice au fost sigilate de Protectia Consumatorilor! Angajatii au fost prinsi in timp ce rupeau sigiliile - VIDEO

 

Patru magazine cu plante etnobotanice din Cluj Napoca au fost inchise, iar usile sigilate in seara zilei de marti, 18 ianuarie. Dupa inchidere, mai multi tineri au fost prinsi in timp ce rupeau sigiliile.

 

"Dupa inchiderea magazinelor de vise in 1 decembrie am fost martori la doua fenomene: refuzul celor care vindeau aceste plante, in patru cazuri, dintre care firma SC Planto Calm SRL a fost cea mai agresiva, dar si refuzul consumatorilor de a renunta la astfel de magazine", a afirmat primarul Sorin Apostu.

 

In baza hotararii Consiliului Local al municipiului Cluj Napoca, care interzice vanzarea de plante etnobotanice la cel putin doi kilometri de scoli si institutiile religioase, marti seara s-a trecut la inchiderea celor patru "magazine de vise" care au refuzat sa isi inchida activitatea in luna decembrie.

 

"Am facut o actiune si am inchis trei puncte de lucru ale firmei SC Planto Calm SRL, si unul care apartine altei firme, de pe strada Piezisa, Bulevardul Eroilor, statia Minerva si strada Motilor", a mai spus primarul.

 

Dupa inchiderea spatiilor, pe strada Piezisa au fost depistati doi tineri care au incercat sa intre in magazin pentru a fura plante etnobotanice.

 

"La ora 22.40, doi tineri, unul din Floresti si altul din Cluj Napoca, au fost prinsi in timp ce rupeau sigiliile de pe strada Piezisa pentru a fura plante etnobotanice. La 21.10, alti doi tineri angajati ai firmei Planto Calm au fost prinsi la magazinul din statia Minerva in timp ce rupeau sigiliile", a mai spus primarul Sorin Apostu.

 

Plantele etnobotanice au fost confiscate, iar magazinele sunt pazite de politisti comunitari.

Comentarii Facebook