Mafia lemnului face ce vrea la Cluj! Doi inspectori s-au ales cu dosar penal pentru favorizarea unor hoți de lemne


Lupul paznic la oi! Doi specialiști silvici din județul Cluj au fost reținuți de polițiști pentru că ajutau și favorizau hoții de lemne. 

„La data de 2 aprilie polițiștii Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Serviciului de Ordine Publică au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele a doi bărbați de 55 și 29 de ani, din comuna Iara, în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiuni de fals informatic în formă continuată și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane în formă continuată.

În fapt, în perioada 2022 – 2023, persoanele în cauză, cu atribuții în domeniul silvic pe raza comunelor Iara și Moldovenești, ar fi introdus, fără drept și în formă continuată, date neconforme cu realitatea în aplicația destinată evidenței transporturilor de material lemnos, lezând prin acest fel interesele unor persoane.

Totodată, în perioada 11.10.2022 – 13.11.2022, bărbatul de 55 de ani, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, ar fi emis două avize de însoțire a materialului lemnos, în urma cărora ar fi obținut foloase patrimoniale, incompatibile cu funcția sa.

În temeiul materialului probator, organele de cercetare penală ale poliției judiciare  au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, pe numele celor 2, urmând ca în data de 3 aprilie aceștia să fie prezentați magistraților pentru luarea altor măsuri preventive”, transmite IPJ Cluj. 

Imagine cu caracter ilustrativ

Comentarii Facebook