Miercuri 24 Aprilie

Lumină și rugăciune toată noaptea la Nicula: “Căci noi suntem fiii lacrimilor tale!” - VIDEO


Mii de credincioși s-au rugat toata noaptea trecută la icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Nicula, din Cluj.

Oamenii au urmărit slujbele preoților, înconjurarea bisericii cu icoana si au cântat.

La Mănăstirea Nicula sunt deja adunați 20.000 de oameni, dar dimineață sunt așteptați tot atâția, pentru a se închina la icoana pictată în anul 1681 și care în 1699 ar fi lăcrimat potrivit unor experți austrieci, care au examinat-o.

Credincioșii au venit încă de joi și s-au instalat cu corturile sau în zonele apropiate pentru a se ruga la icoana Maicii. La Mănăstirea Nicula sunt pregătiți 25 de preoți pentru spovedanie și 3 preoți pentru împărtășanie, iar la slujba de luni va participa Înaltpreasfinţitul Andrei, Mitropolitul Clujului.

În ziua praznicului, luni, 15 august 2022, de la ora 9.00, tot pe altarul de vară, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de arhierei, preoți și diaconi, va săvârși Sfânta Liturghie și va rosti pelerinilor un cuvânt de învățătură. 

Pe toată perioada prezenței lor la Mânăstirea Nicula, credincioșii sunt sfătuiți să fie responsabili unii față de alții și mai ales față de ce lasă în urma lor, știind că pășesc într-o grădină a Maicii Domnului.

Comentarii Facebook