Duminica 28 Aprilie

„Lumea se uită ca la circ”. Probleme cu oamenii fără adăpost la Cluj-Napoca


Numărul persoanelor fără adăpost a crescut în ultimii ani la Cluj-Napoca. Oamenii reclamă că unii dorm adesea în proximitatea Gării CFR, lumea „se uită ca la circ”, iar autoritățile nu intervin.

La Cluj au fost deja mai multe incidente din cauza zonelor abandonate, transformate în adăpost.

„Boschetar, doarme pe bancă, lumea se uită ca la circ, în zona trecerii de pietoni din proximitatea standului de taxi la gara, lângă locomotiva veche”, a sesizat un clujean Primăria. 

Prețurile în „orașul de 5 stele” au crescut enorm în ultimii ani, nu este de mirare că astfel crește și numărul persoanelor care ajung în stradă. Ajungem la situația în care oamenii nu-și pot permite o chirie banală, având un job obișnuit. 

Vezi și: Incendiu la un bloc din Cluj-Napoca! Flăcările ar fi pornit de la focul lăsat aprins de persoane fără adăpost - FOTO

Întrebat despre prețurile de la Cluj, primarul Emil Boc a evitat să răspundă direct și a menționat că datele arată că multe familii vin să-și întemeieze viața aici: „Asta este o chestiune subiectivă a fiecăruia, familiile care și-au întemeiat viața la Cluj pot să vă răspundă la întrebare”.

Primarul  s-a eschivat și a continuat să menționeze beneficiile Clujului, subliniind faptul că oamenii continuă să vină la Cluj și nu pleacă din oraș, ceea ce putem bănui că înseamnă probabil în viziunea primarului că prețurile nu pot fi atât de mari dacă lumea își permite să-și întemeieze aici viața.

Vezi aici: Boc, întrebat dacă e scump Clujul: ,,Raiul e doar în cer”. Primarul spune că nici el nu și-a permis casă de vacanță în zona metropolitană

Comentarii Facebook