Miercuri 24 Aprilie

Lui Ionuț Rusu, directorul Sălii Polivalente, i-a fost aprobată demisia din CJ Cluj, după scandalul hainelor de lux


Consiliul Județean Cluj a aprobat demisia din funcția de consilier județean a lui Ionuț Rusu, care a fost prins de Știri de Cluj după ce a cumpărat haine de lux, crose de golf și alte gadgeturi, din banii Sălii Polivalente Cluj. 

Luni, 31 ianuarie, Consiliul Județean Cluj a aprobat demisia acestuia, care rămâne director la Sala Polivalentă, de unde își câștigă de fapt salariul. 

Acesta este cercetat de DNA Cluj pentru achizițiile de lux, conform unei informări din partea procurorilor. El a motivat că și-a dat demisia din lipsă de timp și pentru că este foarte ocupat să conducă Sala Polivalentă. 

Procurorii clujeni spun că Ionuț Rusu este cercetat penal

Achizițiile au fost realizate de conducerea Sălii Polivalente, sub semnătura directorului Ionuț Rusu. Cazul a ajuns pe masa DNA Cluj, tocmai pentru că Ionuț Rusu este consilier județean. Acum, dacă nu mai este consilier județean ales, dosarul de la DNA s-ar putea muta înapoi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, deci Ionuț Rusu a mai câștigat timp și ar putea tergiversa dosarul.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a primit o sesizare ”cu privire la achizițiile efectuate de către Rusu Ionut - delegat în funcţia de director al SC Sala Polivalenta SA. 

Avand in vedere faptul ca acesta a avut (n.red. la acea dată) calitatea de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Cluj, aspect care atrage competenţa personală a Direcţiei Naționale Anticorupţie”, dosarul a fost ”înaintat către Direcția Națională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj”, precizează reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj. 

Surse din CA -ul Sălii Polivalentă Cluj au relatat Știri de Cluj și despre alte nereguli. Este vorba despre unele promisiuni făcute unor oameni de afaceri.

Știri de Cluj a discutat subiectul și cu președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. Ionuț Rusu și-a dat demisia din funcția de consilier județean, a precizat Alin Tișe. ”Ionuț Rusu a demisionat din Consiliul Județean, ieri (marți 25 ianuarie), din motive personale.

Am avut o discuție cu el. Am colaborat foarte bine la Consiliul Județean și îl apreciez pentru munca făcută și implicarea sa. Îi doresc succes pe mai departe! Nu cunosc alte informații despre subiect”, a declarat Alin Tișe.

Ionuț Rusu a cumpărat haine de la branduri de lux. Explicația a fost că sunt salopete de lucru pentru angajați

Directorul Ionuț Rusu a cumpărat cu banii Sălii Polivalente 12 articole vestimentare, în valoare de 10.000 de lei, de la cel mai scump magazin din Cluj. Factura emisă de Peek & Cloppenburg și datele oferite de firmă arată exact ce s-a cumpărat pentru ”angajații” de la Sala Polivalentă afectați de pandemie, care aveau lefurile tăiate și fuseseră dați afară. Știri de Cluj a întrebat despre ”oportunitatea” achiziției, iar replica a fost că hainele au fost folosite de angajați pentru a munci la deszăpezire.

1. Cămașă Polo Ralph - 629 lei

2. Jeans Boss - 779  lei

3. Jerseu Boss - 989 lei

4. Hanorac Boss - 729 lei

5. Hanorac Noss - 499 lei

6. Jeans Joop! - 359 de lei

7. Hanorac Boss - 319 lei

8. Jachetă Wellensteyn - 1399 lei

9. Hanorac Boss - 979 lei

10. Costum Boss + pantaloni Boss - 679 lei

Sala a cumpărat și două articole de îmbrăcăminte pentru femei. Nu se știe pentru cine, iar fosta iubită a directorului Ionuț Rusu, Cristina Petrovici, care lucrează chiar la Sala Polivalentă, a spus că nu a primit nimic.

1. Jachetă Wellensteyn - 1199 lei 

2. Bluză Ralph Lauren - 183 lei

Emil Boc îl ține în brațe și chiar i-a găsit scuze

Rusu a fost prins cu mâța în sac de o anchetă făcută de Știri de Cluj. Controlul făcut ulterior izbucnirii scandalului a demonstrat că Ionuț Rusu (consilier local PNL și om cu conexiuni în partid) nu avea de ce să cumpere haine marca Hugo Boss, trecute sub formă de echipament de lucru pentru deszăpezire, dar nici crose de golf. Sala Polivalentă nu are nevoie de crose de golf. Controlul a demonstrat că toate au fost cumpărate pentru cineva din conducere, iar Ionuț Rusu a returnat banii pe obiectele de lux cumpărate.

Consilierul local USR, Adriana Cristian, i-a spus primarului atenția într-o ședință de la finele anului 2021 că ”managementul Sălii Polivalente s-a compromis. Un buget realizat de acest management poate fi privit în cel mai bun caz doar cu suspiciune. 

Cerem să se publice datele auditului efectuat de către Consiliul de Administrație al Sălii Polivalente, pe care îl considerăm insuficient. De asemenea, așteptăm cu interes raportul Curții de Conturi pentru că în orice țară civilizată o astfel de faptă este urmată de o demitere sau demisie”.

Primarul Emil Boc a reacționat, iritat, de cererile consilierului local, și l-a apărat cu dinții pe Ionuț Rusu, într-un mod considerat suspect de foarte mulți. Boc este intransigent cu actele de corupție, înfierând de multe ori stilul politicienilor PSD.

Vreau să vă spun că doar în ultimele două luni la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, cu acest management defectuos pe care dvs îl menționați, în această sală, au avut loc competiții de nivel european și mondial, la solicitarea federațiilor europene și turneul de tenis. 

Credeți că cineva din lume și Europa ar veni, dacă ar avea un management defectuos. Undeva nu se leagă lucrurile acestea. Ori cei de afară greșesc, ori dvs nu aveți acoperire în fapte. 

Vă invit să vedeți aceste evenimente. Am fost mândru să aud aprecierile. 

Acolo a fost un control, s-a imputat, foarte clar. Legal! A fost o decizie de inoportunitate, nu de nelegalitate. S-a înțeles și se merge mai departe. Nimeni nu spune că nu ai dreptul să greșești, ci important este cum mergi mai departe. 

Aici primul criteriu este performanța. Nu ambiții personale, nu campanii de presă. Noi ne uităm la rezultate. Dacă nu sunt rezultate, atunci nimeni nu stă în funcție publică. Dacă am avea lucruri care să nu facă față nivelului la care se află orașul, aș fi primul care să cer schimbarea.

Am cerut o verificare riguroasă. S-a spus că sunt legale, dar inoportune. S-au imputat celui care a dispus plățile. Curtea de Conturi să își facă controlul, iar noi să urmărim calitatea, pentru că Clujul rămâne pe primul loc și prin asemenea lucruri. Nu ne putem meține pe primul loc, numai pentru că o campanie de presă susținută din interese diferite, trebuie să ne determine să luăm decizii care nu sunt în concordanță cu interesele orașului”. 

Cum a justificat Sala Polivalentă achiziția de hainen de lux

8ca08a5aa078de20c7e8bd3e2212eac3.jpg

Comentarii Facebook