Lovitură pentru proprietarii pontoane și ambarcațiuni motorizate! Tarnița și Beliș-Fântânele, scoase de pe lista lacurilor navigabile din România VIDEO


Deputatul independent Adrian Dohotaru anunță că i-a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, excluderea lacurilor Tarnița și Beliș-Fântânele de pe lista lacurilor navigabile.

Astfel, Hotărârea Guvernamentală este modificată în regim de urgență pentru a scoate din listă cele două lacuri. 

Am cerut Ministerului Transporturilor scoaterea lacului Tarnița, dar și a lacului Beliș-Fântânele, de pe lista lacurilor navigabile din România, iar ministrul Cuc a acceptat propunerea.

Ambarcațiunile motorizate produc daune clujenilor și biodiversității, mai ales că de aici provine apa pe care o bem. HG 665/2008, unde apar cele două lacuri din Cluj pe lista lacurilor navigabile, intră în contradicție cu reglementări anterioare de mediu care spun că ambarcațiunile motorizate nu au ce căuta în zone protejate, așa cum e Tarnita, sau care se suprapun pe arii naturale protejate, așa cum e Beliș-Fântânele.

HG-ul este modificat acum în regim de urgență. De această hotărâre de guvern se foloseau proprietarii de bărci și pontoane motorizate, plus skijeturi, dar chiar și hidroavioane, ca să ne polueze lacurile.

Potrivit Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa, calitatea apei lacului Tarnița a scăzut în ultimul timp.

De aceea, lupta nu s-a încheiat, căci avem construcții ilegale care blochează activitățile prietenoase cu mediul la apă, avem fose septice ilegale care deversează rahatul în apa din care bem și rumeguș din exploatări legale și ilegale în lacuri.

Noi, cei peste 7.500 de clujeni care am semnat petiția, să spunem autorităților că trebuie să avem o apă cât mai bună. Dă vestea mai departe, petiția rămâne activă până rezolvăm, pe rând, problemele:

https://campaniamea.declic.ro/petitions/sos-tarnita-nu-poluati-apa-pe-care-o-bem-2?fbclid=IwAR37buhDTCTf4lt-pAxWzNllt1lSd8lpVVlx8mz6717xYVbRyE8dpZzS1ec”, a scris Dohotaru pe Facebook.

Știri de Cluj a prezentat, în exclusivitate, informații care atestă faptul că în ultimii ani calitatea apei pe care o consumă clujenii, provenită din Lacul Tarnița, a scăzut.

Vezi mai multe AICI - Revoltător! Clujenii BEAU cea mai proastă apă din ultimii cinci ani. Autoritățile se spală pe mâini din cauza șmecherilor cu vile și bărci de la Tarnița


Comentarii Facebook