Localurile își asumă amenzi din dorința de a nu-i discrimina pe cei nevaccinați: „Te primim oricum”


Odată ce valul 4 al pandemiei de coronavirus a lovit din plin România, autoritățile au decis restricționarea persoanelor nevaccinate pentru a opri răspândirea virusului. Printre restricții, s-a interzis accesul persoanelor nevaccinate sau care nu au trecut prin boală la diferite evenimente sau în diferite locații precum restaurante, cafenele și baruri. În acest locuri pot intra doar persoanele care fac dovada vaccinării sau a vindecării de COVID-19 prin prezentarea certificatului verde COVID aprobat de UE.

„Te primim oricum”

Cu toate acestea, persoanele nevaccinate consideră că este vorba de discriminare și în niciun caz de protecție din partea autorităților. În acest context, există localuri care și-au construit propriul set de reguli pentru a nu discrimina clienții.

Pe de o parte, unele afaceri au decis să nu primească în egală măsură nici nevaccinații nicii vaccinații, lăsând doar opțiunea „take away”.

Anunț privind noile reglementări împotriva COVID-19. Magazinul nostru a luat decizia pentru a NU FACE DISCRIMINARE între clienții vaccinați și cei nevaccinați de a servi doar la pachet. Ne pare rău pentru această situație neplăcută!”, anunță Papa Land.

245139549_10215100209379177_540051343393255492_n.jpg

Pe de altă parte, există localuri care sfidează reglementările impuse prin lege și își asumă „orice amendă”, primind deopotrivă și persoanele vaccinate și pe cele nevaccinate înăuntru.

Te primim oricum!

Nu ne interesează dacă ești sau nu vaccinat, TE RESPECTĂM și TE PRIMIM înăuntru.

Cu orice risc, nu susținem și nu încurajăm nicio constrângere pentru vaccinare! Trebuie să fim lăsați să alegem singuri.

Ni s-ar părea „deplasat” (ca să nu ne exprimăm altfel…) să respectăm o regulă care printre altele credem că are și scopul să învrăjbească lumea.

Nu vrem să fim înțeleși greșit de colegii de breaslă, știm că din motive financiare și nicidecum din convingere, unii sunt nevoiți să pună în practică această aberație de a solicita dovada vaccinării, dar noi ne asumăm orice amendă și/sau chiar închiderea localului dar… NU PUTEM FACE DISCRIMINĂRI!

Doamne ajută să trecem mai repede și sănătoși peste mizeria asta”, este un anunț afișat într-o locație La Corn.

244588082_10222249905702169_6736584145831143359_n.jpg

În același timp, România este puternic lovită de valul 4 al pandemiei de coronavirus. La Terapie Intensivă se fac eforturi pentru suplimentarea paturilor și zilnic sunt înregistrate aproximativ la 10.000 de cazuri noi de COVID

Cu toate că aceste restricții au convins unii români să se vaccineze, rata de vaccinare în România rămâne în continuare mică.


Comentarii Facebook