Localități din Cluj fără curent electric de 26 de ore

 

Clujenii din mai multe localități din județul Cluj sunt fără curent electric de mai bine de 26 de ore. Electrica Transilvania Nord SA susține că echipele sunt pe teren, dar că nu se poate spune când vor fi soluționate toate avariile.

 

In judetul CLUJ se actioneaza in continuare pentru realimentarea consumatorilor afectati de avariile produse de ninsoarea abundenta si vantul puternic din ultimele zile. Zonele afectate sunt comunele Martinesti, Racatau, Moldovenesti si localitatile Valea Ierii, Somesul Rece, Baisoara care sunt in zona de munte si unde sunt peste 10 arbori cazuti peste liniile electrice. In teren sunt la ora actuala 20 echipe de interventie, care depun eforturi pentru a remedia defectiunile, dar unele linii de alimentare parcurg trasee impadurite, iar accesul prin zone desfundate sau inzapezite este extrem de greu, susțin reprezentanții Electrica Transilvania Nord SA. 

 

Andi Rusu, purtătorul de cuvânt al societății, a declarat că echipele sunt pe teren și că problemele sunt complexe. ”Intervenim în zonele afectate, dar pot apărea avarii și în alte zone, pe lanțul de transmitere al energiei. Nu poate fi estimat un timp în care avariile vor fi rezolvate, dar lucrăm acum cu 20 de echipe”, a spus Rusu. 

 

Locuitorii din satul Gheorgheni reclamă că stau de 26 de ore fără energie electrică. În plus, zăpada este de 60 de cm și sunt mari probleme din cauza copacilor doborâți sau care stau să cadă pe carosabil. 

 

UPDATE 21.04.2017 ora 08:30

 

In judetul CLUJ lucrarile au continuat pe tot parcursul noptii, multe localitati fiind realimentate. La aceasta ora sunt nealimentate partial comunele Martinesti, Racatau, Moldovenesti si localitatile Valea Ierii, Somesul Rece, Baisoara care sunt in zona de munte si unde sunt peste 10 arbori cazuti peste liniile electrice. Accesul in aceasta zona este extrem de dificil. Sucursala Cluj-Napoca si AISE Cluj actioneaza neintrerupt cu 15 echipe, pana la remedierea totala a tuturor defectiunilor.

 

UPDATE ora 22:00

 

In judetul CLUJ a fost realimentata localitatea Petrestii. Sunt in continuare nealimentate cu energie electrica partial localitatile Gura Rastii si Somesul Rece. De asemenea, sunt nealimentate localitatile de munte Magura Ierii, Baisoara, Muntele Rece, Valea Vadului si Micesti, unde au cazut mai multi arbori peste liniile de alimentare cu energie electrica, iar accesul este extrem de greu. Echipele de interventie vor continua lucrarile pana la alimentarea integrala a zonelor afectate. 

 

UPDATE ora 20:00

 

In judetul CLUJ au fost realimentate localitatile Aschileul Mare, Vultureni, Gilau, Salicea. Sunt partial alimentate comunele Gura Rastii, Somesul Rece, Petrestii. De asemenea, sunt nealimentate localitatile de munte Magura Ierii, Baisoara, Muntele Rece si Valea Vadului, unde au cazut mai multi arbori peste liniile de alimentare cu energie electrica, iar accesul este extrem de greu. Interventiile celor 17 echipe ale Sucursalei Cluj-Napoca si AISE Cluj vor continua pana la alimentarea integrala a zonelor afectate. 

 

UPDATE ora 17:25

 

In judetul CLUJ, au fost realimentate partial localitatile afectate, dar remedierea integrala a defectiunilor este ingreunata de accesul dificil (linii de alimentare care parcurg trasee impadurite si acces extrem de greu). Sunt in continuare nealimentate partial comunele: Gura Rastii, Somesul Rece, Muntele Rece, Aschileul Mare, Vultureni, Gilau, Salicea.

 

Sucursala Cluj-Napoca si AISE Cluj actioneaza in teren cu 17 echipe de interventie. 

 

UPDATE ora 15:00

 

In judetul CLUJ se actioneaza in continuare pentru restabilirea alimentarii cu energie electrica a consumatorilor. Au fost realimentate partial localitatile afectate, dar remedierea integrala a defectiunilor este ingreunata de accesul dificil (linii de alimentare care parcurg trasee impadurite cu acces extrem de greu).

 

UPDATE ora 13:15

 

Aau fost realimentate localitatile Baciu, Marisel, Maguri Racatau. Din cauza ninsorii, a aparut o defectiune in instalatiile care alimenteaza comuna Borsa. In prezent se actioneaza cu 17 echipe de interventie de la Sucursala Cluj-Napoca si AISE Cluj, dar accesul este ingreunat in unele zone de copacii cazuti si de ninsoarea abundenta.

 

Din cauza conditiilor meteo nefavorabile (ninsoare si vant puternic), in data de 20 aprilie a.c. s-au produs avarii in instalatiile de alimentare cu energie electrica ale Societatii de Distributie a Energiei electrice Transilvania Nord.

 

In judetul CLUJ, la ora 11:00, erau nealimentate cu energie electrica localitatile Gura Rastii, Somesul Rece, Racatau, Muntele Rece, Aschileul Mare, Vultureni, Baciu (partial), Marisel, Gilau (partial).

 

Sucursala Cluj-Napoca actioneaza cu 17 echipe de interventie pentru remedierea defectiunilor aparute.

Comentarii Facebook