Ligia Deca continuă să țină la SECRET Legile Educației! Comunitatea Declic: Semnează petiția! Cere ca Legile Educației să intre în dezbatere publică


În timp ce o țară întreagă așteaptă cu sufletul la gură să vadă Legile Educației, ministra Ligia Deca continuă să le țină la secret. Nu înțelege că este inacceptabil să ascundă de cetățeni legi cu impact major asupra tuturor copiilor, profesorilor și părinților. Unele informații despre noile Legi ale Educației au apărut în presă doar „pe surse”, iar secretarii de stat din Ministerul Educației au văzut proiectele legilor Educației pentru prima dată pe 5 ianuarie, cu 5 zile înainte ca acestea să fie prezentate în coaliție. Până acum aproximativ 10.868 oameni au semnat Petiția „Urgent: Cerem dezbatere publică pe Legile Educației”

Ministra Educației ascunde de cetățeni noile Legi ale Educației. Semnează petiția și cere ca Legile Educației să intre în dezbatere publică, înainte ca ele să fie trimise în Parlament.

Ligia Deca a promis acum o lună că va publica noile Legi ale Educației după sărbătorile de iarnă. Dar, acum s-a răzgândit. Ține legile ascunse, de parcă ar fi un secret de stat. Pare grăbită să le trimită în Parlament, pe repede-înainte. Vrea doar să bifeze că a pus pe roate proiectul de suflet al președintelui Iohannis, „România Educată”, chiar dacă legile sunt proaste.

Doar câteva prevederi au fost făcute publice de către ministră și sunt atât de nocive, încât mă ia groaza. Dacă vor fi puse în practică, starea învățământului românesc va decădea și mai mult. Nici nu vreau să mă gândesc ce alte prevederi toxice au mai fost strecurate în propunerile de legi.

De exemplu, ulterior evaluării naționale, toate liceele vor putea organiza și concursuri de admitere. Asta fără vreo garanție privind corectitudinea examenelor. În lupta acerbă pentru locuri la liceele de prestigiu, industria meditațiilor va lua și mai mare avânt și se va deschide o ușă largă corupției în organizarea de admiteri la liceele de elită.De asemenea, universitățile vor da titlurile de doctor și tot ele vor verifica plagiatele. Fără o verificare externă și imparțială, ne vom umple de doctori plagiatori precum Sorin Câmpeanu, Lucian Bode sau Nicolae Ciucă.

În doar câteva zile, pe 15 februarie, Legile Educației urmează să fie trimise în Parlament. Avem foarte puțin timp la dispoziție pentru a o convinge pe ministră să pună legile în dezbatere publică. Probabil că Ligia Deca speră că specialiștii în domeniu, profesorii, asociațiile de părinți, au renunțat deja la dreptul lor democratic de a-și spune opinia despre Legile Educației.

Fiecare semnătură la această petiție contează. Dacă ne vom strânge zeci de mii de semnatari, îi vom transmite Ligiei Deca un mesaj foarte puternic: acela că noi, cetățenii, nu acceptăm să ne confiște dreptul la dezbatere publică pentru aceste legi atât de importante.

Semnează petiția și cere-i și tu ministrei Educației să scoată legile în dezbatere publică. Fii de partea cetățenilor implicați, care vor să-și spună cuvântul în proiectul „România Educată”, transmite echipa Declic.

Un alt mod de a-i transmite ministrei un mesaj puternic, cel mai simplu și eficient mod de a-i cere Ligiei Deca să pună în dezbatere publică Legile Educației este să-i luăm cu asalt pagina de Facebook, mai spun membrii comunității. Un val de comentarii de la cetățeni îi va arăta că, dacă ignoră revolta din societate privind secretizarea Legilor Educației, devine un politician non grata.

Comentarii Facebook