Ea e judecătoarea care a întârziat și violatorul de la Cluj a fost eliberat! Curtea de Apel Cluj oferă explicații


Curtea de Apel Cluj a investigat cazul judecătorului de la Judecătoria Dej, care ar fi întârziat la locul de muncă și astfel un violator periculos a fost pus în libertate. 

Înregistrarea dosarului de parchet împreună cu referatul cu propunerea de arestare s-a făcut la serviciul de registratură al Judecătoriei Dej în data de 02.02.2023 la ora 12:39, sesizarea primind numărul de dosar 331/219/2023, iar la ora 12:43 cauza astfel formată a fost repartizată judecătorului de drepturi şi libertăţi Mărginean-Cătinean Candidia Laura, care a stabilit prin rezoluţie ora 13:00 pentru soluționarea propunerii”, a precizat judecător Carmen Pop, Purtător de cuvânt al Curții de Apel Cluj.

Violatorul a fost reținut cu o zi înainte, miercuri, 1 februarie, și îi expira mandatul de reținere pentru 24 de ore, la ora 13:15.

Soluţionarea propunerii de arestare preventivă în şedinţa camerei de consiliu s-a făcut în prezenţa inculpatului, audiat în intervalul orar 13:00 – 13:07, deci în interiorul duratei reţinerii, după care judecătorul de drepturi și libertăţi s-a retras pentru deliberare, pronunţarea hotărârii având loc la ora 16:00. Între timp inculpatul a fost liber să plece având în vedere că la ora 13:15 a expirat măsura reţinerii, iar legea nu prevede ca activitatea de deliberare şi de pronunţare a hotărârii, deci soluţionarea propriu-zisă a propunerii, să aibă loc în interiorul celor 24 de ore ale reţinerii”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

De asemenea, Curtea de Apel Cluj dă vine pe procurori, care au anunțat judecătorul cu prea puțin timp înainte. ”Datele prezentate anterior şi care rezultă din evidenţa informatizată a instanţei arată faptul că sesizarea judecătorului de drepturi şi libertăţi a avut loc cu numai 54 minute mai devreme de expirarea măsurii reţinerii”, a încheiat judecător Carmen Pop, purtător de cuvânt. 

Poliția a reușit să pună în plicare mandatul de arestare pentru 30 de zile emis cu întârziere și, din fericire, cel acuzat de viol nu a apucat să facă și alte infracțiuni.

Footo Facebook / Mărginean Cătinean Candidia Laura

Comentarii Facebook