Licitatia de construire a "fabricii de gunoi" de 48 de milioane de euro, anulata de Curtea de Apel Cluj


Licitatia privind construirea Centrului de management integrat al deseurilor, o veritabila "fabrica de gunoi", a fost anulata de Curtea de Apel Cluj.

Licitatia organizata de Consiliul Judetean Cluj a fost contestata de Asocierea SC CONFORT SA, ATZWANGER SPA, LADURNER IMPIANTI SRL, SC VEL SERVICE SA, iar Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a dispus refacerea licitatiei.

Consiliul Judetean Cluj a atacat decizia la Curtea de Apel Cluj, dar judecatorii au respins plangerea si au dispus reluarea intregului proces de atribuire a contractului.

Presedintele CJ Cluj, Alin Tise, a anuntat in 26 iunie 2011 ca proiectul de dezvoltare a unui centru de management integrat al deseurilor, o adevarata fabrica de gunoi, a fost aprobat de Uniunea Europeana. "Am primit finantarea care se ridica la 48,46 de milioane de euro. Este un pas important pentru ca acesti bani insemna o contributie infima din partea judetului, circa 2%, iar restul de 80% reprezinta finantare de la Uniunea Europeana, iar 18% de la bugetul de stat", a precizat Alin Tise.

Proiectul finantat de catre Uniunea Europeana presupune inchiderea rampelor de gunoi din judet si infiintarea unor statii de transfer a deseurilor la Huedin, Gherla si Mihai Viteazu (n.red. pentru zona Turda si Campia Turzii).

 

Licitatia pentru construirea Centrului de Management Integrat al Deseurilor a fost castigata in februarie 2011 de societatea Hidroconstructia.  "Am adjudecat licitatia pentru construirea Centrului de Management Integrat al Deseurilor. Societatea care a castigat licitatia este SC Hidroconstructia. Practic a fost cea mai buna oferta atat din punct de vedere tehnic, cat si din punct de vedere financiar. Acest lucru inseamna ca in termen de 10 zile, cat este termenul de contestatie, vom semna contractul si vom incepe construirea viitoarei fabrici de gunoi care va gestiona pentru urmatorii 50 de ani deseurile din tot judetul", a declarat la acea vreme presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Alin Tise. 

 

Consiliul Judetean Cluj nu a comentat inca decizia judecatorilor de la Curtea de Apel Cluj.

Comentarii Facebook