Liceul Racoviță are o aplicație UNICĂ făcută de 4 studenți din Cluj, prin care părinții află notele și absențele copiilor - VIDEO

 

Patru studenți informaticieni de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca au creat o aplicație prin care părinții sunt anunțați LIVE despre notele și absențele pe care le fac copiii lor. 

 

Aplicația a fost dezvoltată de Claudia Pop, Ioana Jimborean, Roxana Roman și Alexandru Cosma (FOTO), îm cadrul unui proiect inițiat de Fundatia Comunitară Cluj.. 

 

Cei patru s-au înscris acum la Hackatonul Cluj City Apps, o competiție de dezvoltare de aplicații, unde vor să își dezvolte ideea. 

 

Claudia Pop ne-a spus că această aplicație este deja folosită, în exclusivitate, de Colegiul Național Emil Racoviță, cel mai bun din Cluj, și printre primele din România. Fiecare profesor de la Racoviță are o tabletă, cu care introduce datele în aplicație la începutul fiecărei ore sau după ce elevul a primit o notă. 

 

Pentru fiecare profesor avem înregistrate toate clasele, toate materiile pe care le predă. Toate aceste date au fost importate direct din excel -uri, astfel că administratorul nu trebuie să stea să introducă fiecare dată în parte. Avem excel -uri primite de la Inspectoratul Școlar Cluj, cu toți elevii și sunt importați toți în baza de date. 

 

O dată ce se loghează, profesorul are toți elevii și poate selecta un elev și introduce note și absențe, iar un părinte poate să vadă pe contul lui de de aplicație ce absențe și note are fiul lui”, a explicat Claudia Pop, studentă în anul patru la informatică, modul în care funcționează deja aplicația la Colegiul Emil Racoviță.

 

Studenta a mai spus că la Hackatonul organizat de Primăria Cluj-Napoca, Cluj IT Clujster, Cluj Hub și Microsoft vor dezvolta un update al aplicației. 

 

Noi vrem să facem, în plus, o notificare real time. Adică dacă părintele vrea să afle când elevul primește o notă de cinci, o să fie notificat prin e-mail. Poate să selecteze să vadp numai dacă media e cinci sau dacă are un număr mai mare de cinci absențe. Atunci toate aceste chestii vor fi centralizate și îl ajută și părinte să știe ce se întâmplă cu copilul lui și sperăm ca, în câțiva ani, să centralizăm toate datele, iar Inspectoratul Școlar să aibă acces la rapoarte, la mediile din fiecare liceu, la situația absențelor pe județ, la toate aceste date”, a mai explicat Claudia Pop.

 

FOTO. Cei patru studenți la Hackatonul Cluj City Apps

 

Primarul Emil Boc a stat de vorbă cu cei patru tineri. El a spus că primește o astfel de notificare și la Liceul Gheorghe Șincai, dar numai săptămânal.

 

Eu primesc așa ceva de la liceul fiicelor mele. De la Șincai, dar ele nu-s prea mulțumite. Eu primesc numai o dată pe săptămână. Pentru părinte este o mare ușurare, dar pentru elevi nu e prea mare fericire. E un avataj că ai informația în timp real”, a recunoscut Emil Boc.

 

Cei patru studenți susțin că aplicația nu îi costă nimic pe părinți, spre deosebire de celelalte licee, unde se percepe o anumtă taxă pentru introducerea datelor în sistem. ”Aplicația noastră va costa o sumă de bani la achiziție, dar apoi profesorii vor fi cei care o vor administra, noi asigurând metenanța”, a spus și Alexandru Cosma.

 

La Hackatonul Cluj City Apps s-au înscris 65 de tineri programatori care vor coda 24 de ore pentru a realiza o aplicație care ssă îmbunătățească viața clujenilor. Cele mai bune vor fi premiate de organizatori.




Comentarii Facebook