Liceul Onisifor Ghibu din Cluj-Napoca a SOMAT Inspectoratul Școlar Cluj

 

Profesorii, părinţii şi elevii de la Liceul “Onisifor Ghibu”, din Cluj-Napoca continuă protestul și cer să nu le fie desființată o clasă, cea de matematică - informatică.

 

Colectivul de cadre didactice a Liceului “Onisifor Ghibu”, din Cluj-Napoca, părinţii şi elevii se declară nemulţumiţi şi surprinşi de decizia Inspectoratului Şcolar Judeţean de a desfiinţa o clasă de a IX-a începând cu anul şcolar 2016-2017. Precizăm că această decizie nu a fost comunicată, încă, în scris, deşi a fost solicitată, împreună cu criteriile pe baza cărora a fost luată. Considerăm că o astfel de decizie este nejustificată din următoarele motive:

 

1. Instituția noastră este unicul liceu din zonă, asigurând numărul de locuri necesar populației școlare arondate și în același timp deservind zona Metropolitană, respectiv comunele Florești, Gilău și Baciu;

2. Liceul nostru are un procent de promovabilitate de 97,92% pentru absolvenții claselor a VIII-a și 100% pentru absolvenţii de liceu în ceea ce priveşte secţia de limbă română;

3. În ultimii patru ani, elevii instituţiei noastre au obținut premii numeroase la fazele județene, naționale și internaționale la numeroase discipline de studiu;

4. Baza materială a școlii noastre este deosebită, deoarece școala dispune de trei clădiri, două terenuri de sport, cabinete și laboratoare optime;

5. Prestigiul școlii noastre a determinat alegerea acestui liceu de către mulţi dintre absolvenții clasei a VIII-a, de aceea mediile de intrare la secția română, în anul școlar precedent, au fost: 9,44 pentru matematică-informatică; 9,36 pentru științele naturii și 9,02 pentru științe sociale.

 

Poziţia colectivului de cadre didactice, a părinţilor şi elevilor este menţinerea Planului de Învăţământ propus pentru anul şcolar 2016-2017, adică trei clase de a IX-a de limba română şi o clasă de limba maghiară. Menţionăm că, în acest moment, şcoala noastră are cinci clase de a VIII-a, ceea ce înseamnă că ar fi nevoie de cinci clase de a IX-a, nu de desfiinţarea uneia. Am propus menţinerea Planului de Învăţământ actual, raportat la numărul de cadre didactice pe care şcoala îl poate asigura. 

 

Liceul a notificat Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj cu privire la cele de mai sus, prin intermediul Societăţii Civile de Avocaţi Codrean, Iusco, Jucan, solicitându-le să ne comunice hotărârea Consiliului de Administraţie a Inspectoratului şi criteriile de selecţie. Precizăm că dorim rezolvarea acestei situaţii în mod amiabil şi suntem dispuşi să depunem toate eforturile în acest sens.

 

Noi, corpul profesoral al Liceului “Onisifor Ghibu”, am decis ca până la soluţionarea situaţiei, orice comunicare pe acest subiect să aibă loc prin intermediul avocatului Camelia Iusco, care vă stă la dispoziţie”, a precizat Colectivul de profesori, părinţi şi elevi de la Liceul “Onisifor Ghibu”, reprezentat de avocatul Iusco Camelia Gabriela.

 

Comentarii Facebook