Lăptarul dintr-o comună clujeană a îmbolnăvit alte persoane pentru că nu a respectat izolarea


În comuna Vad, satul Cetan, lângă Dej, un lăptar de ocazie a îmbolnăvit mai multe persoane pentru că nu a respectat izolarea. 

Este vorba despre un bărbat, șofer de camion, care s-a întors din Germania, în data de 11 martie 2020, și care trebuia să stea acasă în izolare. 11 zile mai târziu acesta a reclamat că este bolnav, iar testele l-au indicat ca fiind pozitiv.

Au urmat alte persoane care au acuzat simptome. Familia M. compusă din doi soți de 80 și 81 de ani, care locuiesc la câteva străzi distanță de șoferul de camion au prezentat simptome. Bărbatul a fost transportat până acum de două ori la Spitalul din Dej, acuzând simptome respiratorii. Un alt infectat din Cetan este un vecin de stradă al șoferului de camion cu care acesta nu a interacționat. Din acest sat mai sunt infectate încă două persoane. Toate cele șase persoane au fost internate la Clinica de Boli Contagioase din Cluj Napoca, scrie Evz.ro.

Bărbatul infectat și care nu a respectat carantina și-a chemat la masă rudele, care sunt și ele internate la Clinica de Boli Contagioase din Cluj-Napoca.

Se pare că laptele vândut de prin sat de șoferul de camion i-a îmbolnăvit pe săteni. Fii bărbatului a făcut livrările, dar aceștia nu sunt bolnavi. 

Șoferul de camion are vaci. Este adevărat acest lucru, dar nu prea cred că oamenii s-au îmbolnăvit de la sticlele cu lapte. Și noi ne-am întrebat pentru ce cei doi soți, oameni în vârstă, și ne-au spus că nu au avut contact cu șoferul de la care a pornit toată nebunia asta. Cine poate știi care este adevărul”, a declarat primarul localității Vad, Alexandru Prunean.

Mai sunt alte trei cazuri de persoane infectate și în Reteag, lângă Vad. 

Comentarii Facebook