Carantină TOTALĂ în Suceava și alte 8 localități limitrofe! S-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus din țară


Ministrul de Interne a anunțat măsuri drastice, luni seară, după ce numărul cazurilor de coronavirus a ajuns la 2109. De asemenea , au fost emise două noi Ordonanțe Militare, nr. 5 și nr. 6.

Suceava, unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus, intră în carantină totală, a anunțat ministrul de Interne Marcel Vela, conform Digi24.

Astfel, se instituie pe perioada stării de urgență măsura de carantinare a orașului Suceava și a încă 8 comune limitrofe, conform Ordonanței militare 6.

Carantina vizează orașul Suceava și a încă 8 comune limitrofe: Adâncata, Salcea, Ipotești, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei.

Este permisă intrarea și ieșirea transportului de marfă, a persoanelor care nu locuiesc în zonă, dar desfășoară activități economice. Firmele de transport feroviar de persoane nu vor vinde bilete în zona carantinată.

Accesul pe aeroportul din Suceava este permis doar pentru zboruri cu aeronave de stat, transport marfă, umanitare și care asigură asistență medicală de urgență.

Consiliul Județean Suceava și primarii din zona de carantinare și de protecție vor asigura nevoile și hrana celor care nu se pot deplasa.

Comentarii Facebook