Miercuri 8 Februarie

Laborator "Dumitru Ceacanica", inaugurat la Scoala de Agenti Politie Cluj FOTO


Un laborator care poarta numele lui "Dumitru Ceacanica", unul dintre cei mai renumiti criminalisti romani de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, a fost inaugrat la Scoala de Agenti de Politie Cluj.

Generalul Dumitru Ceacanica a lucrat la cazuri celebre precum Ramaru, numit si "Jack Spintecatorul" din Bucurestiul anilor '70, "Omul cu ciocanul", un criminal in serie care a ingrozit Cluj-Napoca in 1973, "cazul Anca", o tanara din Sibiu venita la facultate in Bucuresti a fost ucisa, bucatile trupului fiind imprastiate in diverse zone ale orasului. Ceacanica era cunoscut pentru flerul sau de exceptie si pentru ca intelegea foarte bine psihologia infractorilor, mai ales a criminalilor in serie.

O data cu inaugurarea Laboratorului Criminalistic "General Dumitru Ceacanica" au fost deschise si lucrarile celei de a treia editii a conferintei internationale "Ordinea publica in Europa, intre traditie si contemporaneitate", gazduita de scoala clujeana, cu participare din Romania, Republica Moldova si Italia.

Comentarii Facebook