Laborator "Dumitru Ceacanica", inaugurat la Scoala de Agenti Politie Cluj FOTO


Un laborator care poarta numele lui "Dumitru Ceacanica", unul dintre cei mai renumiti criminalisti romani de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, a fost inaugrat la Scoala de Agenti de Politie Cluj.

Generalul Dumitru Ceacanica a lucrat la cazuri celebre precum Ramaru, numit si "Jack Spintecatorul" din Bucurestiul anilor '70, "Omul cu ciocanul", un criminal in serie care a ingrozit Cluj-Napoca in 1973, "cazul Anca", o tanara din Sibiu venita la facultate in Bucuresti a fost ucisa, bucatile trupului fiind imprastiate in diverse zone ale orasului. Ceacanica era cunoscut pentru flerul sau de exceptie si pentru ca intelegea foarte bine psihologia infractorilor, mai ales a criminalilor in serie.

O data cu inaugurarea Laboratorului Criminalistic "General Dumitru Ceacanica" au fost deschise si lucrarile celei de a treia editii a conferintei internationale "Ordinea publica in Europa, intre traditie si contemporaneitate", gazduita de scoala clujeana, cu participare din Romania, Republica Moldova si Italia.

Comentarii Facebook