La Cluj-Napoca e ca în Barcelona? Iarba cosită cu întârziere de ECO Garden nu mai e adunata de nimeni - VIDEO


Calitatea serviciilor prestate de firma care trebuie sa întrețină spațiile verzi din Cluj-Napoca este tot mai slaba. Iarba cosită cu întârziere de pe spațiile verzi nu mai e strânsă de nimeni.

Primarul Emil Boc a spus ca stie de problemele cu care se confrunta firma ECO Garden, apropiată de liberalii clujeni, dar nu este nemulțumit de calitatea serviciilor. Boc a afirmat ca angajații firmei au plecat pe capete, iar consecințele de vad. Surse spun ca salariile nu sunt atractive, iar clujenii nu sunt atrași de acest domeniu de activitate.

Clujul a fost comparat frecvent de Emil Boc cu Barcelona, Viena sau München, dar nu credem ca acolo întreținerea spațiilor verzi este atat de “profesionista”.

Clujul are parcurile cu iarba netunsă, pentru că firma Eco Garden Construct dă salarii proaste și au plecat jumătate din angajați

Firma Eco Garden Construct a câștigat în 2021 licitația pentru întreținerea spațiilor verzi din Cluj-Napoca (un acord cadru estimat la peste 188 de milioane lei, 4 ani și 3 loturi – Cluj Est, Cluj vest plus Cimitirele). 

Dacă acest contract era spart în bucăți de Primărie și cedat mai multor firme, pe piață ar fi fost concurență în privința salariilor, dar și a serviciilor. 

Firma Eco Garden Construct este cea care întreține gazonul și la Cluj Arena, fiind apropiată de mediile din fostul PDL, devenit PNL. 

----------------------

UPDATE

Miercuri dimineața, 22 iunie, în zona în care au fost realizate fotografiile de mai jos, au fost trimise echipe de muncitori aduși tocmai din satul Dumbrava, comuna Căpușu Mare, pentru a aduna iarba tunsă și abandonată.

Femeile din imagini au fost trimise cu greblele să adune iarba tunsă acum câteva zile. Firma Eco Garden lucrează cu zilieri, pe care îi plătește cu 150 de lei pe zi. 

vlcsnap-2022-06-22-12h10m35s839.png


WhatsApp Image 2022-06-22 at 08.41.46.jpeg


Comentarii Facebook