Clujul are parcurile cu iarba netunsă, pentru că firma Eco Garden Construct dă salarii proaste și au plecat jumătate din angajați


Iarba din parcurile Clujului și din locurile de joacă nu este tunsă de două săptămâni, pentru că angajații firmei Eco Garden Construct, care întreține spațiile verzi, au plecat. 

Primarul Emil Boc știe că spațiile verzi nu sunt îngrijite, lucru semnalat de clujeni, dar a apărat firma de casă a Primăriei Cluj-Napoca.

A fost o problemă că nu s-a realizat la timp întreținerea spațiilor verzi, mai ales a parcurilor de joacă. Firma de specialitate a rămas fără jumătate din personal. Au fost vreo două săptămâni, când firma a trebuit să își aducă din toată țara oameni pentru a cosi iarba din parc”, a declarat primarul Emil Boc.

Firma Eco Garden Construct a câștigat în 2021 licitația pentru întreținerea spațiilor verzi din Cluj-Napoca (un acord cadru estimat la peste 188 de milioane lei, 4 ani și 3 loturi – Cluj Est, Cluj vest plus Cimitirele). 

Dacă acest contract era spart în bucăți de Primărie și cedat mai multor firme, pe piață ar fi fost concurență în în privința salariilor, dar și a serviciilor. 

Firma Eco Garden Construct este cea care întreține gazonul și la Cluj Arena, fiind apropiată de mediile din fostul PDL, devenit PNL. 

emil-boc-si-mircea-craciun3.jpg

Foto: Emil Boc și Mircea Crăciun, managerul Eco Garden

Comentarii Facebook