La Câmpia Turzii poți să mori cu zile! Se găsesc greu ambulanțe. Ce a pățit o tânără care a făcut o criză de epilepsie în tren


O tânără care călătorea cu trenul a făcut o criză de epilepsie în timpul drumului, iar trenul a oprit în gara din Câmpia Turzii pentru a veni un echipaj de prim ajutor. Trenul a stat blocat, miercuri, 5 ianuarie, în gara din Câmpia Turzii timp de o jumătate de oră, fără speranțe de salvare. 

Câmpia Turzii are 22.000 de locuitori și numai două ambulanțe

Femeia a fost ajutată așa cum s-a putut de către călători, dar s-a sunat constant la 112. Problema este că în Câmpia Turzii sunt numai 2 ambulanțe, iar miercuri una era în Cluj-Napoca, iar cealaltă făcea testări COVID în zona Turda. 

Cazul a ajuns la nivelul conducerii Ambulanței Cluj, care a trimis un echipaj de la Turda. 

Situația s-a rezolvat până la urmă cu ajutorul ambulanței Turda. ”Într-adevăr una din mașini era în Cluj și transporta un pacient din Câmpia Turzii”, spun oficialii Serviciului de Ambulanță al Județului Cluj.

În Câmpia Turzii s-a cerut suplimentarea personalului la Ambulanță

Acolo am cerut de trei ani de zile suplimentare de personal - dar ca să fie o mașină în plus trebuie 10 oameni patru ture, plus rezerva de concediu - ceea ce în condițiile de anul trecut, de acum doi ani, și mai ales de anul acesta, nu prea cred că se vor aproba”, au mai spus aceștia.

Comentarii Facebook