Chiriasii ANL si-au facut o asociatie pentru a-si putea cumpara apartamentele in rate


Peste o mie de chiriasi ANL au format o asociatie pentru a-si putea cumpara apartamentele in rate.

Asociatia, din care fac parte judele Sibiu, Brasov si Mures, a propus Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului cumpararea in rate a apartamentelor ANL.

Presedintele Asociatiei Locatarilor din Blocurile ANL pentru Tineri din Romania (ASLBTR), Dan Cornel Nistor, a declarat, ca: "Avem deja o mie de membri din cele trei judete. Acum suntem in Bistrita-Nasaud si urmeaza sa mergem in toate judetele din tara in care au fost construite blocuri ANL, asa ca numarul membrilor este in crestere", a spus Nistor.

El a spus ca membrii asociatii nu isi permit sa ia credite de la banci ca sa cumpere apartamentele si vor sa convinga autoritatile sa fie de acord cu plata in rate a caselor.

"Impreuna cu cativa vecini am decis sa constituim aceasta asociatie ca sa ne ajutam pe noi insine, in primul rand. si noi locuim in blocuri ANL si am vazut ca nu avem nicio sansa sa le cumparam cu banii jos. Ca sa cumperi un apartament cu banii jos, luand credit de la banca, trebuie sa ai un salariu mediu net de 3.000 de lei fiindca, in prezent, bancile nu accepta o rata mai mare de 40 la suta din salariu. Cred ca nici cinci la suta din locatarii acestor blocuri nu au salarii de 3.000 de lei si nu vor avea sansa sa-si cumpere aceste apartamente", a declarat Nistor, citat de Mediafax.

 

In Romania sunt 38.000 de blocuri ANL, iar, daca acesti chiriasi ar plati cate 100 de euro pe luna, Ministerul ar putea construi lunar cateva blocuri noi, adunandu-se suma de 3,8 milioane de euro pe luna.

Comentarii Facebook