Kelemen Hunor: Disponiblizarile din institutiile de cultura vor fi decise de sindicate si directori


Disponibilizarea angajatilor din institutiile de cultura va fi facuta pe baza unor criterii decise de directori si de sindicate, dar cu conditia sa nu fie afectata activitatea, a declarat Kelemen Hunor, ministrul Culturii.

"Reducem in tot sistemul nostru 573 de posturi, din care 200 sunt posturi vacante, iar peste 300 ocupate. Vom discuta cu sindicatele si directorii, ei au responsabilitatea de a stabili cum vor proceda. Eu am avut o singura rugaminte, un singur sfat, sa nu fie afectata functia de baza a institutiilor respective, nici in cazul teatrelor, nici al operelor sau muzeelor. Urmeaza prin ordin de ministru sa stabilim disponibilizarile pentru fiecare institutie. In anul 2011 nu avem nicio intentie de a disponibiliza pe nimeni din sistemul nostru", a mai declarat Kelemen Hunor.

Ministrul Culturii a precizat ca in medie 9% din angajatii din institutiile de cultura vor fi disponibilizati, dar a recunoscut ca sunt unele zone de unde se vor face reduceri mai drastice.

 

Ministrul Culturii a mai spus la Cluj va vor fi montate placute bilingve pe monumente. Vezi aici ce a declarat Kelemen Hunor!

Comentarii Facebook