Judecatorul Sergiu Rus a revenit la Curtea de Apel Cluj, dupa ce a fost exclus din magistratura


Judecatorul Sergiu Leon Rus, care a fost exclus din magistratura in 2008 pentru ca a avut loc o altercatie verbala cu fosta iubita, judecatorul Anca Pop, in Palatul de Justitie, a castigat procesul contra Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

"Domnul judecator Sergiu Rus a fost reincadrat la Curtea de Apel Cluj, dupa ce a castigat procesul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, incepand cu data de 2 mai. Dansul a atacat la Inalta Curte decizia de excludere din corpul judecatoresc", a declarat pentru Stiri de Cluj purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Cluj, Claudia Ilies.

 

Judecatorul urmeaza sa isi primeasca inapoi salariile cuvenite pentru perioada in care a fost suspendat, adica circa 250.000 de lei.

 

Decizia de excludere a judecatorului Sergiu Rus a fost luata la finele anului 2008, in urma unui incident. Magistratul a fost acuzat de comportare nedemna in timpul exercitarii atributiilor de serviciu.

De asemenea, CSM a decis si sanctionarea judecatoarei Anca Pop, tot de la Curtea de Apel, fosta prietena a lui Sergiu Rus, cu reducerea cu 15 la suta, timp de trei luni.

Judecatoarea Anca Pop a ajuns sa umble pe holurile Curtii de Apel cu un spray lacrimogen.

Altercatia verbala a avut loc in 27 iunie 2007, in fata unui jandarm care asigura paza Curtii de Apel Cluj.


Comentarii Facebook