Judecătorul Gabriel Năsui și-a favorizat prietenul din jacuzzi și în alte procese de milioane

 

Judecătorul de la Curtea de Apel Cluj, Gabriel Năsui, și-a protejat prietenul cu care a fost în stațiunea de schi St. Moritz, Cristian Baboș, și în alte procese cu mize de milioane de euro.

 

După dezvăluirea că Năsui a dat o sentință prin care Baboș a devenit mai bogat cu 746 de mii de euro, un lichidator judiciar a dezvăluit că judecătorul clujean a intervenit într-un alt dosar. Direcția Finanţelor Sălaj l-a obligat pe Baboş, în 2011, să achite o datorie de 3,9 milioane de lei, dar Cristian Baboș a contestat și la Curtea de Apel Cluj a primit câștig de cauză, datoria fiindu-i redusă de la 3,9 la 2,1 milioane de lei.

 

Un alt caz vine din anul 2009, când firma lui Baboș a intrat în insolvență, datoriile fiind de 9,31 milioane de lei către alte societăți. Lichidatorul judiciar desemnat, Augustin Ielciu, nu a reușit în trei ani să facă mare lucru în acest caz din cauza ”susținerii” de care se bucură Baboș.

 

De trei ani mă tot zbat. Eu tot am făcut adrese, iar la fiecare raport pe care-l înaintam, Baboş îmi răspundea prin contestaţii în justiţie. Dosarul de lichidare e la un complet din care face parte şi judecătorul Gabriel Năsui şi de trei ani încă suntem la faza preliminară”, a spus lichidatorul Ielciu.

 

Între Gabriel Năsui și Cristian Baboș este o prietenie veche, încă de când ambii au fost studenți la facultatea de medicină, prima absolvită de magistratul de la Curtea de Apel Cluj. În iarna anului 2009, cei doi, împreună cu soțiile lor, au fost fotografiați la schi în stațiunea de lux St. Moritz, dar și la jacuzzi în timpul unei ședințe de relaxare.

 

Exact în aceeași perioadă, Năsui a dat o sentință favorabilă lui Baboș, prin care acesta a câștigat despăgubiri în valoare de 746.000 de euro.

 

Conducerea Curții de Apel Cluj păstrează liniștea în acest caz. Cu toate acestea, Inspecția Judiciară a declanșat o anchetă pentru a verifica aceste acuzații, care îl vizează pe judecătorul din ”jacuzzi”, Gabriel Năsui.

 

 

Foto: Gabriel Năsui primul stânga, Cristian Baboș, primul din dreapta

 

 

Foto: Baboș al doilea din stânga, iar judecătorul Năsui primul din dreapta 

 

Judecătorul Gabriel Năsui, de la Curtea de Apel Cluj, în vacanțe de lux la St. Moritz cu afaceriștii pe care îi judecă

Comentarii Facebook