Al treilea tramvai MOV a ajuns la Cluj-Napoca și va fi dat în folosință

 

Al treilea tramvai ultramodern, din cele 12 achiziționate de Primărie, a ajuns în cursul serii de duminică la Cluj-Napoca.

 

Tramvaiul va fi pun pe linie în Mănăștur și, după ce vor fi făcute probe pe traseu, noul tramvai va fi pus în funcțiune.

 

Tramvaiul are 44 de locuri pe scaune si 298 de locuri in picioare. 

 

Compania Poloneză PESA a oferit la licitatie 6 ani garantie pentru fiecare garnitura de tramvai - in perioada de garantie intretinerea si service-ul tramvaielor este asigurat de PESA 

 

Exista dotari WIFI care permit utilizarea conexiunii de internet pentru calatori. Acest sistem va permite si legaturile de comunicare dintre vatman si centrul de comanda.  

 

Până la finalul anului vor mai sosi alte 4 garnituri de tramvai, urmatoarea fiind asteptata până in luna iulie 2012. Pentru a inlocui total garniturile de pe tronsonul Manastur - Gara sunt necesare 12 garnituri de tramvai noi, care vor sosi pana la finalul anului. in acest interval se va circula si cu garniturile existente – care au fost reconditionate si reparate.    

 

Valoarea unei granituri este de 6,4 milioane de lei fara TVA. 

 

Primaria municipiului Cluj-Napoca a semnat in data de 27 martie 2012 contractul de achizitie de tramvaie cu castigatorul licitatiei organizate in acest scop, compania polona SC Pojajzdy Szynowe PESA Bydgoszcz SA. Contractul a fost semnat de catre primarul Radu Moisin si presedintele PESA, Tomasz Zabaklicki si reprezentanti ai Regiei Autonome de Transport Urban Cluj-Napoca, in administrarea cariea vor fi tramvaiele. Este vorba despre un acord-cadru de achizitie a noilor tramvaie, moderne silentioase si economice, care vor transforma municipiul Cluj-Napoca intr-un oras dotat cu un sistem electric de transport in comun la standarde europene. 

 

Conform acordului-cadru, se vor achizitiona un numar maxim de 12 tramvaie.

Comentarii Facebook