Judecătorul Cristi Danileț o atacă pe Dana Gîrbovan, care își retrage demisia din magistratură


Judecătorul clujean, Cristi Danileț, a atacat-o pe colega lui de la Curtea de Apel Cluj, Dana Gîrbovan, care și-a dat demisia din magistratură pentru a fi ministru Justiției în guvernul Dăncilă, dar după ce a pierdut postul a anunțat că își retrage demisia.

Azi s-a respins de Camera Deputaților proiectul legii privind amnistia (adică ștergerea infracțiunilor din istoricul unor persoane) și grațierea (adică iertarea de pedeapsă a anumitor persoane). 

Să nu uitam: acest proiect a fost aprobat de Guvern în noaptea de 31 ianuarie 2017, odată cu celebra OUG 13. Era unul din cei doi elefanți din camera Guvernului. Proiectul a fost aprobat apoi tacit de Senat. A determinat mii de dezbateri. Erau unii care ne convingeau de mama focului că sunt oameni în penitenciare pe nedrept și chiar își cereau scuze (ceva politicieni, dar parca și un magistrat de comercial), alții că sunt prea mulți deținuți în penitenciare și riscam condamnări la CEDO și alții cum că trebuie un 'moment zero' (mda, și cel care făcea afirmația asta chiar fusese mare cândva).

Și... minune: azi nu mai era valabil niciunul din aceste argumente. Păi așa ne spune înțeleptul: 'timpul le rezolva pe toate', dar noi nu vrem sa pricepem și pace!”, a scris Danileț pe Facebook.

Judecătoarea Dana Gîrbovan, ajutată să își poată retrage la timp demisia din magistratură?

Comentarii Facebook