Judecătoarea Dana Gîrbovan, ajutată să își poată retrage la timp demisia din magistratură?


Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lia Savonea, nu a trimis la Palatul Cotroceni decizia prin care s-a luat act de demisia din magistratură am judecătoarei Dana Gîrbovan, propusă de PSD pentru funcția de ministru al Justiției. 

Potrivit unor surse judiciare, la Cotroceni a ajuns doar cererea lui Gîrbovan de demisie din magistratură, nu şi hotărârea Secţiei pentru judecători a CSM care aproba această demisie. În aceste condiţii, Klaus Iohannis nu a putut semna decretul de eliberare din funcţia de magistrat a Danei Gîrbovan, anunță romania.europaliberă.org. 

În 28 august, preşedintele Klaus Iohannis a respins propunerile de ministrii, inclusiv pe cea a Danei Gîrbovan. 

Miercuri seara, după ce Klaus Ioahannis a făcut anunțul, Dana Gîrbovan a scris pe Facebook că își retrage demisia şi cere Secţiei pentru Judecători a CSM să ia act de acest lucru. ”Mi-am înaintat demisia către secţia de judecători a CSM, pentru a permite demararea procedurilor de numire. În noul context, aceasta nu mai este necesară, motiv pentru care îmi voi retrage demisia depusă şi voi cere Secţiei pentru judecători a CSM să ia act de acest fapt”, a scris Gîrbovan.

Dacă decizia CSM de acceptare a deciziei ajungea la Klaus Iohannis după ce a fost aprobată rapid, în 26 august, Dana Gîrbovan nu ar mai fi avut cum să revină.

Comentarii Facebook