Judecătorul AMOREZ de la Turda a fost reprimit în magistratură. Tocan își dădea sms -uri în instanță cu iubita, care este avocat

 

Fostul președinte al Judecătoriei Turda, Horia Tocan, exclus din magistratură ca urmare a unei relații ”înfocate” cu tânăra avocată, Iulia Costin, a fost reprimit în rândurile judecătorilor și chiar promovat la Judecătoria Cluj-Napoca. 

 

Horia Tocan a fost exclus din magistratură în noiembrie 2012, pentru că a judecat părtinitor 14 procese în care concubina lui, avocata Iulia Costin, reprezenta pârâții. 

 

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au judecat recursul la această decizie, care a decis că sancţiunea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost mult prea dură. ÎCCJ a decis mutarea judecătorului iubăreț pentru trei luni la Judecătoria Cluj-Napoca, ca o măsură disciplinară.

 

În toate cele 14 procese invocate, Horia Trocan a prezidat ședința, iar avocata Costin pleda la bară. Nu de puține ori, în pauză, cei doi s-au restras în biroul judecătorului, spre uimirea tuturor. ”A soluționat 14 cauze în care reprezentant al părților a fost un avocat cu care domnul judecător se afla într-o relaţie apropiată şi nu a înţeles să formuleze cerere de abţinere”, scrie CSM în decizia de excludere a judecătorului Tocan din magistratură.

 

În ancheta CSM se arată că cei doi sunt împreună din 2010. Judecătorul a divorțat pentru noua lui iubire și au fost în vacanțe de lux în toată lumea: Singapore, Dubai, Monaco, Germania, Tunisia, Creta și Slovacia, iar la finalul anului 2012 au fost în Oceanul Indian. 

 

Situația strigătoare la cer, care se petrecea în instanță, a fost reclamată de Liviu Copil, administratorul unei asociații agricole din județul Cluj. ”Își făceau cu ochiul unul altuia în sala de judecată. Ea pleda pentru adversarul nostru, iar el o sorbea din priviri. I-am văzut cu ochii mei cum s-au sărutat în Cluj, în fața Palatului de Justiție”, a spus omul de afaceri.

 

Copil susține că a pierdut două procese pe mâna cuplului de amorezi și s-a decis să facă plângere Consiliului Superior al Magistraturii. ”Prima dată am avut o contestație la executare. Noi trebuia să recuperăm nişte bani, o sumă importantă de bani. Cel care trebuia să ne dea banii şi care era executat a apelat la serviciile avocatei Costin, care, în două ore, a rezolvat acţiunea. La ora zece judecătorul a înregistrat dosarul, iar apoi a fixat termen, a judecat, a pronunțat sentința și a motivat. La ora 12 totul era rezolvat pentru clientul avocatei Costin. Soluţia dată de judecătorul Tocan a fost casată la Tribunalul Cluj”, a spus Liviu Copil.

 

Al doilea proces al clujeanului a fost unul de natură penală: ”Am făcut contestație la o scoatere de sub urmărire penală, iar avocata celui cu care mă judecam a fost Iulia Costin. Dosarul a fost judecat de Horia Tocan și am pierdut cu brio”. Liviu Copil l-a mai reclamat și pe Marius Vomir, victima unei vătămări corporale.

 

Bărbatul este apărat de avocata Iulia Costin, dar de șase termene judecătorul Tocan a amânat procesul. ”Își trimiteau SMS -uri în plină ședință de judecată. Ea i-a scris ceva, el s-a uitat la telefon și i-a răspuns. Uneori suspenda ședințele și se retrăgeau în biroul lui”, a spus o altă avocată de la Turda. O altă scenă incredibilă a fost relatată și de Liviu Copil: ”Ne-a spus că e prea cald și că îi este lene să mai prezideze și ne-a trimis acasă”.

 

Experții CSM care au făcut un control la Judecătoria Turda au constatat abuzuri incredibile ale judecătorului Tocan. A inventat norme de Drept care băteau orice record în materie juridică.

 

Un exemplu ar fi cel al unei tinere din Turda, Cătălina Iounuțiu, care a fost prinsă la volan cu o alcoolemie de 0,97 în aerul expirat. Focoasa tânără a refuzat să îi fie prelevate probe biologice și i s-a făcut dosar penal. Judecătorul Tocan a intervenit și a invocat o practică CEDO, care a revoluționat Dreptul.

 

Tânăra a primit permisul înapoi după numai 3 zile. Curtea de Apel Cluj a anulat sentința judecătorului Tocan, în urma recursului.

 

Un alt caz este al unui agent de poliție, condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a incendiat mașina șefului său de la Postul de Poliție Săndulești. El a fost încarcerat în 2011, dar a fost eliberat în urma unei sentințe a judecătorului Horia Tocan, care a admis o revizuire pe motiv că n-au fost audiați toți martorii. Avocatul polițistului este Iulia Costin, iubita judecătorului, care a blocat procesul de aproape un an pe motiv că trebuie admise noi probe.

 

Avocata Iulia Costin s-a lăudat în Turda că poate obține soluții favorabile șoferilor care aveau permise suspendate, ceea ce a ridicat și semne de întrebare pentru judecătorii de la CSM.

 

Judecătorul Tocan își ajuta iubita și la executările silite. În cazul cuplului Tocan - Costin au fost analizate 14 procese, iar la câteva dintre ele s-au găsit probleme grave.

 

Președintele Judecătoriei Turda, judecătorul Horia Ovidiu Tocan, a fost exclus din magistratură de către Consiliul Superior al Magistraturii.

 

Judecătorul a fost acuzat de Inspecția Judiciară a CSM de nerespectarea codului de procedură civilă în cadrul unor procese pe care le-a judecat deși se afla în situația de conflict de interese.

Comentarii Facebook