Judecătorii clujeni merg să protesteze la Bruxelles - VIDEO


O delegație de 30 de judecători și procurori români va merge la Bruxelles în 4 aprilie, pentru a protesta în fața sediului Comisiei Europene. Magistrații se vor întâlni cu vicepreședintele Frans Timmermans și cu comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova.

Anunțul a fost făcut la Cluj-Napoca de judecătorul Cristi Dănileț.

Am format o delegație din 30 de judecători și procurori care va pleca la Bruxelles în 4 aprilie, vom fi în fața CE, pentru a protesta și acolo și a intra la vicepreședintele Frans Timmermans și la comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova. Sunt 30 de judecători și procurori din toată țara, de la toate nivelurile. Cred că este cazul să vorbim noi înșine cu Bruxelles-ul, am văzut că ministrul Justiției vorbește prin scrisori, noi ne vom duce personal acolo.

În momentul în care vom avea magistrați a căror carieră este controlată politic sau influențată de politicieni, atunci deciziile lor vor fi suspectate de incorectitudine. OUG 7 nu este abrogată, este parțial modificată prin OUG 12, deja avem 3 săptămâni în România în care avem două ordonanțe de urgență pe legile justiției. Este cazul să se stopeze modificarea legilor justiției prin intermediul ordonanțelor, pentru că asta înseamnă că avem o legislație impredictibilă, o carieră a magistraților care poate fi influențată peste noapte. Cred că organul care trebuie să legifereze trebuie să fie strict Parlamentul, cu avizul CSM”, a spus Cristi Dănileț.

Circa 100 de magistrați au protestat vineri, 8 martie, în fața Palatului de Justiție din Cluj-Napoca. La acțiune au participat și protestatari din Piața Unirii și studenți clujeni.

Nemulțumirea magistraților este OUG 7, prin care PSD-ALDE vrea să controleze justiția.

Comentarii Facebook