Judecătoarea Lupea se duelează verbal cu Boc pentru un garaj în Mărăști: Probabil deja e amanetat pentru un nou bloc


Judecătoarea de la Curtea de Apel Cluj, Adina Lupea, continuă duelul verbal cu primarul Emil Boc, după ce a căzut de acord că trebuie să își demoleze garajul.

Adina Lupea susține acum că Primăria trebuia să ridice prima dată un parking și apoi să demoleze garaje. Aceasta insinuează că nu s-a făcut parking pentru că terenul disponibil în zonă este antamat pentru blocuri. 

Acesta era azi peisajul la fata locului....O priveliste ca dupa bombardamente pe toata strada Muresului din Cluj-Napoca, orasul etalon al Transilvaniei si al tarii. Cica. Moloz peste tot, masini parcate pe noroi pe locurile garajelor deja demolate, cabluri de curent suspendate intre garajele nedemolate, toata lumea darama fara nicio logica, cu ajutorul unor privati, in schimbul unor sume cuprinse intre 500 si 1000 de lei, depinde cum negociezi. Suma care nu include , de pilda, usile garajelor. 

Asa a inteles primaria sa se ocupe de problema garajelor, in loc sa construiasca in prealabil un parking, ca loc ar fi fost in zona, insa probabil deja e amanetat pentru un nou bloc de locuinte. Eu nu cred ca exista tara europeana in care sa se procedeze asa la demolarile unor constructii private, indiferent ca ar fi pe terenul lui Sfantu Petru. Pentru o suma rezonabila, cred ca majoritatea ar fi fost de acord cu o demolare civilizata, cu sprijinul  proprietarului terenului, care il revendica cu atata ardoare, respectiv Primaria.

Privelistea m-a descumpanit cumplit. Imi dau seama, pentru a nu stiu cata oara, ca am ramas o idealista, care crede inca in niste principii ale unui stat de drept, principii pe care populatia majoritara, cu regret o spun, nu da doi bani. Suntem peste masura de incuiati in bula noastra si de individualisti.

De aceea ne si merge asa de bine, dupa atatia ani…”, a transmis judecătoarea Lupea

Garaje demolate în Mărăști: Nu am văzut în Europa astfel de garaje

Clujenii i-au spus că aceste garaje arată deplorabil: ”Nu am vazut in Europa astfel de garaje, au parcari frumos amenajate. Poate asta vrea si Boc sa faca. Un garaj si mie mi-ar fi util, dar sincer, arata a loc neingrijit”. 

Replica magistratului a fost că: ”Si asta scuza demolarea unor proprietati particulare? Ca sunt urate? Ca sunt pe terenul primariei? De ce dupa 28 de ani primaria nu a gasit o solutie echitabila in loc sa puna oamenii sa transforme un cartier intr-un ghetou? Poate vrea, poate nu...sunt garaje deja demolate pe locuri intregi si nu vine primaria sa le amenajeze, Unii mai isteti si-au scris deja pe locul de garaj cu var "proprietate privata". Zici ca suntem in vestul salbatic!”.

Practic Adina Lupea confirmă cele spuse de oficialii Primăriei Cluj-Napoca, în privința terenului pe care sunt ridicate aceste garaje. Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a declarat că unde s-au dat somații de demolare a garajelor numai unde terenul era în proprietatea Primăriei, iar autorizația de construire a garajului s-a emis cu obligativitatea de a-și demola la cererea Primăriei.

Comentarii Facebook