Casele în formă de A sunt în vogă! Au nevoie de autorizație de construcție sau nu?


Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a ținut să explice cât de reale sunt speculațiile potrivit cărora pentru o casă în formă de A (A frame) nu este nevoie de autorizație de construcție. 

Unul dintre tipurile de construcții care au prins un mare avânt în perioada de pandemie este cel al construcțiilor în forma de A (A frame). Cu acestea a apărut și mitul cum ca acestea nu necesită autorizație de construcție. Și au reînviat explicații cu construcțiile pe piloni. 

Acest lucru este #fals! 

Construcțiile de tip A-frame necesită conform prevederilor Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții autorizație de construire. Construcțiile pe piloni nu sunt exceptate de la obținerea autorizației de construire. 

P.s. Pentru executanți - Legea nr. 50/1991 prevede faptul ca în cazul realizării de construcții fără autorizație de construire se aplică sancțiunea contravențională atât proprietarului cât și executantului. Sancțiunea este între 1.000 și 100.000 de lei”, a spus Claudiu Salanță.

Comentarii Facebook