Un tanar care a incercat sa jefuiasca o casa de schimb valutar din Cluj a fost retinut

Politistii clujeni au retinut azi un tanar care in data de 12 decembrie a incercat sa jefuiasca o casa de schimb valutar de pe strada Regele Ferdinand. Barbatuyl a amenintat-o pe casierita cu un pistol si i-a cerut sa ii dea toti banii.

"La momentul sesizarii persoana nu a putut preciza daca arma era adevarata sau de jucarie. Autorul a incercat fortarea usii de acces in casieria casei de schimb, insa nu a reusit sa patrunda in interior, parasind apoi casa de schimb fara a sustrage bunuri sau bani, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, Gina Pop.

Politistii de la Biroul de investigatii Criminale au facut cercetari si au reusit azi sa il retina pe un tanar in varsta de 22 de ani din Cluj-Napoca.

"In urma audierilor efectuate autorul a recunoscut ca intentia lui a fost de a-si insusi banii care se aflau in seiful casei de schimb valutar", a mai spus Gina Pop.

Surse din cadrul IPJ Cluj spun ca barbatul a folosit un pistol de jucarie si ca in momentul jafului avea o esarfa pe cap pentru a-si ascunde identitatea. Casierita s-a speriat in prima faza, cand l-a vazut pe atacator, dar a avut suficient sange rece pentru a apasa butonul de panica.

Autorul jafului a fost retinut pe 24 de ore si urmeaza sa fie prezentat parchetului si instantei de judecata cu propunerea de arestare preventiva.

Comentarii Facebook