ISU Cluj a primit o autospecială NOUĂ de stins incendii și descarcerare

 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj a primit o autospecială de stins incendii și descarcerare achiziționată din fonduri europene, prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ”Transilvania de Nord”.

 

În total au fost cumpărate 6 astfel de autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă care au fost distribuite în Regiunea Nord-Vest: I.S.U. Cluj, I.S.U. Bihor, I.S.U. Bistriţa-Năsăud, I.S.U. Maramureş, I.S.U. Satu Mare și I.S.U. Sălaj. 

 

Valoare toatală a autospecialelor din acest lot este de 4.500.000 lei plus TVA. Contractul de finanţare pentru proiectul ”Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord - Etapa a II-a” a fost semnat în data de 7 iunie 2012, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest. 

 

Acest contract a fost semnat între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007- 2013, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013, şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ”Transilvania de Nord”, în calitate de beneficiar.

 

În total au fost cumpărate prin acest program 12 de autospeciale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din care 6 autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă; 6 autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă; reducerea timpul mediu de răspuns al unităţilor mobile de intervenţie la locul accidentelor/ dezastrelor până la 16’ în zonele rurale şi 8’ în zonele urbane. 

 

Valoarea totală a proiectului este de 10.108.356,00 lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 7.988.862,00  lei.

Comentarii Facebook