Ironic! Profesorul UBB prins în flagrant când primea mită de la studenți preda cursuri de „etică și integritate academică”


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Serviciul Teritorial Timișoara au anunțat astăzi că l-au reținut pentru 24 de ore pe profesorul Rudolf Cristian, lector universitar, doctor, în cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Centrul Universitar Reșița, pentru comiterea a infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

Lectorul Rudolf Cristian preda și la nivelul licență, și la master. La ambele avea cursuri de Etică. Conform site-ului Federației Sindicale Alma Mater, acesta era și lider sindical, fiind președintele Sindicatului FIRES din Centrul Universitar Reșița, membru în Consiliul Național de Conducere al Federației Alma Mater – structura reprezentativă sindicală din învățământul superior.

lector.png

Cadrul didactic a fost prins în flagrant de procurorii DNA, în timp ce primea o șpagă de 50.000 de lei de la studenții la master ca să îi treacă la examene. Procurorii spun despre 25 de acte materiale, asta înseamnă că au dovezi pentru 25 de asemenea acte de luare de mită. Profesorul Cristian Rudolf, suștin procurorii DNA, ar fi pretins bani în funcție de nota pe care o doreau cursanții.

Citește detalii despre acest caz: Profesor al Universității Babeș Bolyai, reținut pentru luare de MITĂ! Le cerea studenţilor bani ca să-i promoveze, 600 euro pentru o notă minimă

Comentarii Facebook