ÎPS Teodosie, vizat de o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cum a reacționat Arhiepiscopia


Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie este vizat de o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce la slujba de Bobotează de la Constanța au participat sute de persoane. 

Într-o reacție a Arhiepiscopiei se spune că evenimentul a fost supravegheat de forțele de ordine, iar respectarea normelor de către enoriași nu e problema înaltului prelat.

Plângerea penală a fost depusă de un om de afaceri, care și-a justificat demersul într-o postare pe rețelele de socialziare. Reclamația vizează atitudinea generală a IPS Teodosie, de la debutul pandemiei.

 La scurt timp, Arhiepiscopia Tomisului a transmis că este vorba de o plângerea pe care o consideră neîntemeiată, potrivit Ziua de Constanța.

"1. Conform legislației,  pelerinajele și procesiunile religioase sunt permise.

2. La eveniment au fost prezenți polițiști și jandarmi care s-au asigurat de respectarea normelor sanitare în vigoare.

3. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu poartă răspunderea păstrării distanței fizice sau a purtării măștii din partea participanților la slujbă,  aceste responsabilități fiind ale fiecărui participant în parte." se arată în reacția Arhiepiscopiei. 

Purtătorul de cuvânt al Parchetului, Mihaela Mergeanen, a declarat că plângerea penală a fost declinată Parchetului Curții de Apel Constanța.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a contestat inclusiv în instanță restricțiile impuse din cauza pandemiei privind organizarea pelerinajelor și a sfidat autoritățile, oficiind în continuare slujbe religioase cu un număr mare de oameni, inclusiv pe 2 ianuarie, dar și în noaptea de Revlion, în ambele cazuri fiind programate la ora 22:00, respectiv cu o oră mai devreme de ora la care devine valabilă interdicția de circulație  impusă de autorități  pentru a limita infectarea cu Covid-19. 

Comentarii Facebook