IPS Andreicut despre ruperea mitropoliei: Doar Sfantul Sinod poate sa decida asta


Mitropolitul Clujului IPS Andrei Andreicut a spus ca doar Sfantul Sinod se va putea pronunta in legatura cu eventuala trecere a Arhiepiscopiei de Alba Iulia in subordinea Mitropoliei Sibiului.

Asta dupa ce adunarea eparhiala a Arhiepiscopiei de Alba Iulia a decis ruperea de Mitropolia Clujului si  trecerea in subordinea Mitropoliei Sibiului.

 

"Vreau sa subliniez cadrul legal in care se realizeaza acest lucru. Forul care se poate pronunta asupra unei asemenea decizii este Sfantul Sinod, in virtutea articolului 14, litera K, din statutul Bisericii Ortodoxe Romane. Acesta va lua o hotarare echilibrata, depinde cat de serioasa este cererea care se face. Adevarul este ca sunt cam dezechilibrate cele doua Mitropolii. A noastra de la Cluj e foarte mare si cealalta e foarte mica", a declarat IPS Mitropolit Andrei Andreicut.

Cat despre decizia adunarii eparhiale a Arhiepiscopiei de Alba Iulia, mitropolitul sustine ca acestia isi puteau exprima doar parerea pe aceasta tema si nu puteau sa ia nicio hotarare.

Comentarii Facebook