Ipoteza unui dintre salvatori: Eu cred că cineva nu a vrut să-i găsească pe răniți

 

Unul dintre țăranii din comuna Horea, sat Petreasa, care a ajuns primul la locul unde s-a prăbușit avionul a vorbit, direct, fără menajamente ce crede despre modul în care au decurs căutările.

 

Gheorghe Trif a ajuns la epava avionului împreună cu alți doi vecini, Gheorghe Giurgiu și Argentin Toader, fără a folosi sisteme GPS sau alte tehnologii moderne. 

 

Noi am ajuns primii. Nu ne-a căutat nimeni, nu ne-a întrebat nimeni nimic. Sincer, nici nu mă aştept să mă caute cineva, nici nu îmi doresc. Ceea ce vreau este să se afle adevărul, să se găsească vinovaţii, cineva să plătească pentru ce s-a întâmplat. Eu aştept doar adevărul, nu să se spună tot felul de minciuni”, a relatat Gheorghe Trif.

 

El se miră și acum de ce coordonatele oferite pentru căutări nu au fost cele bune, iar echipele ISU erau la ”zeci de kilometri de locul accidentului”.

 

Eu cred că cineva nu a vrut să-i găsească. Echipele de salvare erau la zeci de kilometri distanţă de locul accidentului. Ce aveau ei să caute în zone unde nu era zăpadă?”, a declarat Gheorghe Trif, conform Mediafax.

 

Din momentul în care cei trei țărani din Petreasa au ajuns la epavă au mai trecut ”aproape o oră până au ajuns echipe de salvare”. ”Noi ne-am întâlnit tot cu localnici pe drumul spre coborâre. Noroc că a existat doctorul Zamfir. Echipele de salvare aveau echipamente, dar nu erau la ei. Echipamentele erau jos, la maşini. La noi salvatorii au ajuns cu mâinile în buzunar”, a povestit Gheorghe Trif.

 

El a contrazis și raportul prezentat la Guvern, premierului Victor Ponta, unde se spunea că cei care au găsit răniții sunt lucrători silvici. ”Noi i-am găsit, nu a fost niciun pădurar. Cei care au întocmit raportul sunt prost informaţi. Nu ştiu cine a dus vorba despre pădurari. Se spun tot felul de prostii, îs tot felul de vorbe”, a spus Gheorghe Trif.

Comentarii Facebook