Iohannis a decorat toate cele șase universități clujene - FOTO


În cadrul al vizitei prezidențiale de la Cluj-Napoca, la sala de sticlă de la Primăria Cluj-Napoca, președintele a decorat toate cele șase universități clujene, între care cele mai importante sunt Unversitatea de Medicină și Farmacie, Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea Tehnică. Rectorii celor șase universități au primit Ordinul Meritul pentru Învăţământ în grad de Mare Ofiţer .

Evenimentul a avut loc cu ocazia sărăbătorii a 100 de ani de la înființarea învățământului românesc la Cluj. ”Clujul este o pepinieră pentru cultură, știință și dezvoltare economică. Ceea ce s-a întâmplat la Cluj, în ultimii 100 de ani, reprezinta una dintre poveștile de succes ale poporului român. Universitățile clujene au fost și sunt un liant pentru România. Aici vin studenți din toată țara dar și români din alte țări. În ultimii ani, univeritățile de aici au demonstat că pot fi un liant și catalizator al dezvoltării”, a declarat Klaus Iohannis. 

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie, profesorul Ioan Irimie, a declarat că este onorat de distincția primită de către universitate. ”Este încă o dovadă a calității învățământului medical de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca. Îi mulțumim domnului președinte pentru că, ori de câte ori a fost în Cluj-Napoca, a vizitat fie Institutul de Oncologie sau UMF Cluj. De data aceasta, președintele a venit la Med Future, un centrul de studii avansate în medicină. Pot să vă spun că președintele a fost foarte impresionat de ceea ce a văzut și că în acest centru cercetarea este axată pe tratamentele personalizate în bolile canceroase. În doi ani, cercetătorii au publicat peste 100 de studii în reviste cu factor de impact mare”, a spus profesorul Irimie.

Comentarii Facebook