Ioana Foia, avocata arestata pentru ca a furat dintr-o geanta, judecata si pentru falsificarea unei hotarari judecatoresti

Avocata este acuzata ca a falsificat o hotarare judecatoreasca, dupa ce l-a mintit pe un client ca il reprezinta in instanta. De fapt, Ioana Foia nici nu deschisese procesul.

 

La Curtea de Apel Cluj a avut loc astazi un nou termen in procesul in care avocata este acuzata de inselaciune si fals. Ioana Foia este acuzata ca i-ar fi pretins bani unui barbat, Marcel Nicorici, pentru un proces la Judecatoria Turda. Reclamantul a povestiti judecatorilor ca avocata i-a pretins 4.500 de lei si ca ii spunea ca procesul este in derulare. Dupa un timp, femeia i-a prezentat barbatului o hotarare judecatoreasca, dar aceasta s-a dovedit falsa in momentul in care Marcel Nicorici a verificat-o la Judecatorie.

 

Avocatul Ioanei Foia sustine ca aceasta a dat deja o declaratie in care spune ca a vazut prima data hotararea judecatoreasca in cauza la parchet, dupa inceperea anchetei.

 

Judecatorii de la Curtea de Apel Cluj au dispus in data de 15 mai arestarea pe 29 de zile a avocatei Ioana Foia, pentru infractiunile de inselaciune, exercitarea avocaturii fara drept si furt calificat. Avocata ar fi furat in aprilie dintr-un salon de cosmetica 100 de lei si 200 de euro din geanta patroanei salonului. Persoana pagubita a depus plangere la politie, iar lucratorii Biroului de Investigatii Criminale Cluj au facut un flagrant si au prins-o pe Ioana Foia in timp ce lua 100 de lei marcati.

Comentarii Facebook