Primarul Sorin Apostu taie 279 de posturi, dar investeste anual 200 de mii de euro in 200 de camere de supraveghere stradala


Primarul Sorin Apostu a anuntat astazi organizarea unei licitatii pentru amplasarea altor 200 de camere de supraveghere in oras. Firma care va castiga va pune mana pe 892.000 de lei, pentru intretinerea si operarea camerelor.

"Primaria nu achizitioneaza camere de supraveghere, ci servicii de supraveghere " monitorizarea traficului, in care impunem standardele tehnice ale sistemului si cerem intretinerea acestora" a anuntat primarul Sorin Apostu.

Ofertele pot fi depuse pana in 28 iunie, dar favorita este firma Electrogrup, care a montat anul trecut, gratuit, 25 de camere pe strazile din Cluj-Napoca, urmand ca, daca proiectul se va dovedi viabil, primaria sa cumpere alte 200 de camere.

Se pare ca sistemul s-a dovedit viabil, pentru ca acum primarul Sorin Apostu a anuntat organizarea acestei licitatii, prin care, siguranta in oras va creste.

Reprezentantii primariei clujene anunta ca noile camere de supraveghere vor fi amplasate in "intersectii importante din punct de vedere al sigurantei circulatiei, precum si in preajma scolilor. Exemple: Teodor Mihali cu Calea Dorobantilor, Slanic cu Vaida Voevod, sensul giratoriu din Marasti, Piata Mihai Viteazu, Piata Lucian Blaga, Observatorului cu Gh. Dima, Universitatii cu Napoca, Fabricii cu Bucuresti".

Potrivit caietului de sarcini, firma care va castiga licitatia trebuie sa amplaseze cele 200 de camere in doua luni si va fi "rasplatita" cu un contract pe 7 ani. Primarul Sorin Apostu a declarat ca valoarea totala a contractului este de 892.000 de lei pe an, dar ca "acesta este plafonul maxim, iar noi vom incerca sa reducem cat mai mult valoarea pentru a face ecopnomie la bugetul local. Ne asteptam ca la licitatie sa obtine o reducere cu cel putin 40%".

?

?

Comentarii Facebook