Ioan Rus, Ioan Vaidahazan, Dorel Avram si Ilie Cornoiu, trimisi in judecata in dosarul "mita la Bac", raman in arest


Judecatorii de la Tribunalul Cluj au decis ca masura arestarii preventive a celor patru profesori trimisi in judecata in dosarul "Mita la Bac" este legala. Ioan Rus, Ioan Vaidahazan, Dorel Avram si Ilie Cornoiu raman in arest.

Verificarea temeiniciei mentinerii inculpatilor in arest se face in baza legii. Magistratii au solicitat documente din partea procurorilor DNA si au decis ca cei patru profesori vor fi judecati in stare de retinere.

Procutorii DNA Cluj i-au trimis pe cei patru in judecata marti, 14 septembrie, sub acuzatiile de luare de mita, trafic de influenta si distrugere de inscrisuri oficiale. Mai precis, anchetatorii sustin ca cei patru profesori au primit de la zeci de tineri sume importante de bani pentru a-i ajuta sa promoveze examenul de Bacalauareat in trei sesiuni: vara, toamna 2009 si vara 2010.

 

Potrivit rechizitoriului, cei patru au falsificat peste 120 de lucrari si au incasat sume mari de bani, de peste 30.000 de euro. Procurorii DNA Cluj i-au trimis in judecata alaturi de ei si pe alti 16 elevi, care au platit pentru a-si promova examenele si i-au ajutat pe inculpati, completand lucrari in alte sali cu raspunsurile corecte, care mai apoi erau inlocuite cu cele scrise initial de candidati.

 

Primul termen al procesului va avea loc in 5 octombrie, la Tribunalul Cluj.

Comentarii Facebook