Ioan Păcurar are ”pile” în justiție? Dosarul privind confiscarea averii a fost SECRETIZAT

 

O judecătoare de la Curtea de Apel Cluj a acceptat cererea de secretizare a dosarului privind confiscarea averii chestorului Ioan Păcurar, fostul șef al Poliției Cluj.

 

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi Comisia de cercetare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Cluj au stabilit că averea lui Ioan Păcurar este suspect de mare și au sesizat instanța. În joc este suma de 189.000 de euro pe care Ioan Păcurar nu o poate justifica. Banii provin în mare parte de la botezul făcut fiului său în 2011.

 

Judecătoarea Augusta Chichişan a acceptat cererea de secretizare a dosarului cu mare rapiditate, protejându-l pe Ioan Păcurar de aflarea unor amănunte din acest caz. 

 

La termenul de judecată de luni, 7 octombrie, de la Curtea de Apel Cluj, judecătorul Augusta Chicişan a acceptat cererea lui Păcurar ca procesul să fie fără public, pe motiv că prezenţa jurnaliştilor în sala de judecată îi încalcă ”principiul echităţii de arme”. Păcurar se teme că jurnaliștii ar putea scrie despre cazul lui și chiar a prezentat câteva articole apărute în Știri de Cluj și Evenimentul Zilei.

 

S-a admis cererea formulată de Ioan Păcurar iar procesul se va judeca în şedinţă nepublică. Judecătorul şi-a motivat decizia în baza art. 121 din vechiul Cod de Procedură Civilă”, a spus judecătorul Liviu Ungur, de la Curtea de Apel Cluj.

 

Mpsura ar fi fost luată pentru că ”dezbaterea publică ar putea vătăma ordinea sau moralitatea publică sau pe părţi”.

 

Curtea de Apel Cluj a mai încercat să îl ajute pe Ioan Păcurar, dosarul său nefiind publicat pe site -ul instanței până când cazul nu a fost prezentat de Știri de Cluj. Apoi Curtea de Apel Cluj și-a cerut scuze pentru eroare. Citește AICI detalii.

 

Tot Curtea de Apel Cluj l-a ajutat cu diminuarea semnificativă a sumei pe care ANI vrea să o confiște, scăzând-o de la 718.847 lei la 261.310 lei. Citește AICI detalii.

 

Foto: Judecătoarea Augusta Chicişan

Comentarii Facebook