Investiție de peste 5.000.000 lei pentru un sistem informatic la Spitalul Clinic Județean din Cluj


În data de 28 iulie va lua sfârșit proiectul de modernizare a infrastructurii Spitalului Clinic Județean Cluj, în care s-au investit peste 5.000.000 lei din fonduri de asistență nerambursabile, dar și din banii spitalului.

Pe lângă resursele alocate și spitalul a contribuit cu o sumă considerabilă. Numai din acest proiect nu s-a putut implementa 100% din program.”, a declarat t Cristiana Ciortea, managerul Spitalului Clinic Judetean Cluj.

Acest proiect constă în implementarea unui sistem informatic performant ce asigură o o conectare mult mai rapidă a intregii infrastructuri a spitalului.

Sistemul a fost implementat în toată structura spitalului, de la unitatea de primire de urgențe până la birourile de internări și la birourile manageriale.

Când un pacient este internat se introduc datele acestuia în calculator și fișa lui este transferată la medicul curant, iar acesta poate vedea foile anterioare, dacă pacientul a mai fost internat. Acesta poate afla toate datele precedente, simptome, analize efectuate și prescripții medicale.”, a explicat Alexandru Bârzan, reprezentantul firmei ce a furnizat sistemul informatic.

Comentarii Facebook